26 / 04 / 2024

kiptaşın dönüşüme gireceği bölgeler

kiptaşın dönüşüme gireceği bölgeler

KİPTAŞ İstanbul genelinde kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. Devam eden projelere ek Bayrampaşa cezaevinin dönüşümü ve Esenler’deki askeri alanın dönüşümü de KİPTAŞ imzasını taşıyacak.

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Kentsel dönüşüm seferberliği, pek çok sektörü de harekete geçirdi. Domino etkisi oluşturarak, inşaat başta olmak üzere diğer yan sektörlerde de üretim ve büyüme artması bekleniyor. 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine değindi. Özhaseki açıklamasında "Önümüzde kimse duramaz çok hızlı bir biçimde bu kentsel dönüşüme gireceğiz" dedi.

KİPTAŞ, Sarıyer'de dönüşüme giriyor!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Sarıyer'de kentsel dönüşüme giriyor. Yüzde 100 ön uzlaşı sağlanan KİPTAŞ Sarıyer projesi için hak sahipleri, sözleşmeleri imzalamaya başladı.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Uygun kredilerle kentsel dönüşüme teşvik edileceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, deprem bölgesinde izlenecek adımlardan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

kiptaşın dönüşüme gireceği bölgeler Haberi

kiptaşın dönüşüme gireceği bölgeler

 Bugüne kadar birçok projeyi İstanbul'a kazandıran KİPTAŞ, 2018 yılında yeni dönüşüm projeleriyle de adından sıkça bahsettirecek. Şirket, bir yandan inşaatı süren projelere hız verirken bir diğer yandan da Bayrampaşa cezaevi ve Esenler'deki askeri alanın dönüşümü başta olmak üzere birçok bölgede dönüşüm projelerine odaklanıyor. Yeni Şafak yazarı Emine Açar, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'la bir söyleşi gerçekleştirdi. İşte söyleşi...

* İsmet Bey bu yıl anlaşılan o ki İstanbul'da kentsel dönüşüm denilince akıllara KİPTAŞ gelecek. Hangi bölgelerde dönüşüm projeleri yapacaksınız?

Öncelikle şunu söylemeliyim ki rızasız dönüşüme asla imza atmadık, atmayacağız. Bir diğer önemli kriterimiz de yoğunluk artışına izin vermemek. Zeytinburnu'nda bin 600 konutlu bir dönüşüm projemiz var. Bunu bitirmek üzereyiz. Beyoğlu dönüşüm projemiz başladı. Ama hepsinde kriter yoğunluğun artırılmaması. Bir bölgede 100 hane varsa biz bunu 101...