26 / 04 / 2024

kir zammı 2015

kir zammı 2015

Taşınmaz mal kiralamalarında, taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmede kira bedeli, kiranın ödeneceği tarihler ve kira zam hesaplamaları belirtiliyor. Peki, kira zammı ne kadar olmalı 2015?

Ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kira zammı nasıl hesaplanır?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında zaman zaman kira zammına ilişkin sorunlar yaşanabiliyor. Bunlar arasında ise kira zammının nasıl hesaplandığı ilk sıralarda yer alırken, bazı mecralarda ev sahibinin geriye dönük zam yapması durumu da konuşuluyor. Peki, ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kir

Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015!

Eski TEFE oranı olan ÜFE ve TÜFE oranları taşınmaz maldaki kiracıya yapılacak yıllık kira zammı hesaplamalarında da kullanılabiliyor. İşte Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015..

Kira zammı hesaplama Aralık 2015!

Ev ve dükkan sahipleri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, zam hesabı nasıl yapılır? İşte kira zammı hesaplama Aralık 2015..

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

Kira zammı hesaplama Kasım 2015!

Kasım ayında sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,20 düştü. İşte kira zammı hesaplama Kasım 2015..

Kira zammı oranları Kasım 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kira zam oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zammı oranları Kasım 2015..

Emlak vergisi gecikme zammı oranı 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Verginin zamanında ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı oranı 2015..

2015 Ekim kira zammı hesaplama!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte 2015 Ekim kira zammı hesaplama örneği..

Kira zammı oranları Ekim 2015!

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli hesaplamalara göre zam yapılıyor. Kira zammı hesaplamalarında kullanılan oranlar TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, kira zammı oranları Ekim 2015 ne kadar?

Ekim ayı kira zammı yüzde kaç?

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşme süresinin uzaması halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, 2015 yılı Ekim ayı kira zammı yüzde kaç?

Kira zammı hesaplama örneği Ekim 2015!

Kiralama süresi boyunca kiracı kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kira sözleşme süresinin uzaması halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama örneği Ekim 2015..

Kira artış oranları Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanununa göre; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira zammı ÜFE ye göre yapılıyor. Peki, kira artış oranları Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Kira zammında yasal oran Eylül 2015!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor.İşte kira zammında yasal oran Eylül 2015..

kir zammı 2015 Haberi

kir zammı 2015

Kira zammı ne kadar olmalı 2015?

Taşınmaz mal kiralamalarında, taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşme kapsamında kira bedeli, kiranın ödeneceği zamanlar ve yıllık yenilemelerde kiraya nasıl zam yapılacağı belirtiliyor.


Ancak kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kiracısına yapacağı zammı istediğine göre belirleyemiyor. Borçlar Kanunu gereğince meskenlerde kiracıya ancak dönemin Üretici Fiyat Endeksi oranlarında zam yapılabiliyor.


Buna karşın işyerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Bu tarihe kadar istenilen oranda işyeri kiracısına zam yapılabiliyor.


Mesken kira zammında kullanılacak ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


3 Mart'ta açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı...