27 / 04 / 2024

Kira zammı oranları Ekim 2015!

Kira zammı oranları Ekim 2015!

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli hesaplamalara göre zam yapılıyor. Kira zammı hesaplamalarında kullanılan oranlar TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, kira zammı oranları Ekim 2015 ne kadar?



Kira zammı oranları Ekim 2015!

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli hesaplamalara göre zam yapılıyor. Kanunen işyeri ve meskenlerde kira zammı hesaplamaları farklı şekilde yapılıyor.


Meskendeki kiracıya ÜFE oranlarına göre zam yapılırken, bu kural 2020 yılına kadar işyerlerinde uygulanmıyor. İşyerlerinde sözleşme serbestisi geçerli oluyor. Peki, sözleşme serbestisi ne demek? Buna göre, sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile zam yapılıyor. 


Eğer sözleşmede herhangi bir oranın belirtilmemiş olması halinde mal sahibi istediği oranda zam yapabiliyor. Kira zammı hesaplamalarında kullanılan oranlar TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, kira zammı oranları Ekim 2015 ne kadar?


Kira zammı oranları Ekim 2015..

Kira zammı oranları Ekim 2015 verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,53 arttı.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,53 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,81 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,92 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,92 artış gösterdi.


Buna göre kira zammı oranı yüzde 6,92 olup, meskendeki kiracıya en fazla bu oranda zam yapılabiliyor.



Kira zammı davası nerede açılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön