19 / 04 / 2024

kira zammı hesaplama

kira zammı hesaplama

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

2019 Eylül'de kiraya ne kadar zam yapılacak?

TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,01 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19,62 artış gerçekleşti. Peki 2019 Eylül'de kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kira zam oranları Nisan 2016!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kiracıya yapılacak zammın dönemin üretici fiyat endeksi oranında olması gerekiyor. İşte kira zam oranları Nisan 2016..

2016 Nisan kira artış oranı!

Yenilenen kiralamalarda kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. kiracıya ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapılamıyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte 2016 Nisan kira artış oranı..

Kira zammı hesaplama Mart 2016!

Geçtiğimiz sene Mart ayında kira sözleşmesi imzalayan kimselerin sözleşmeleri bu sene Mart ayında yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmeleri için mal sahipleri zam yapıyor. İşte kira zammı hesaplama Mart 2016..

Kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE...

Kira zam oranları Ocak 2016!

Ocak ayı itibariyle kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, Ocak ayında kiraya ne kadar zam yapılır? İşte kira zam oranları Ocak 2016..

Kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam uygulanıyor. Peki, kira zammı hesabı nasıl yapılır? Kira zammı en fazla ne kadar yapılır?

Kira zammı hesaplama Kasım 2015!

Kasım ayında sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,20 düştü. İşte kira zammı hesaplama Kasım 2015..

2015 Ekim kira zammı hesaplama!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte 2015 Ekim kira zammı hesaplama örneği..

Kira zammı oranları Ekim 2015!

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli hesaplamalara göre zam yapılıyor. Kira zammı hesaplamalarında kullanılan oranlar TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, kira zammı oranları Ekim 2015 ne kadar?

Yenilenen kira sözleşmesinde zam nasıl yapılır?

Ev ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Sözleşme süresinin sona ermesi halinde kiraya zam yapılabiliyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde zam nasıl yapılır?

Kira zammı neye göre hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında belirlenen kira bedeli, bir kira döneminin sona ermesi ve yenilenmesi ile zamlanıyor. Peki, meskenlerde kira zammı neye göre hesaplanır? İşyerlerinde kira zammı neye göre hesaplanır?

Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Süresi dolan kira sözleşmeleri için mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracı eğer mesken kiracısı ise en fazla ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama Temmuz 2015..

Kira zammı hangi oranda yapılır?

Kanunen senelik olarak düzenlenen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılabiliyor. Peki, kira zammı hangi oranda yapılır? Kira zammı hesabı nasıl yapılır? İşte kira zam hesaplama formülü..

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ederken, kira zammını yüzde 25 ile sınırlandıran uygulamanın 2024’te sona erip ermeyeceği de merak konusu. İşte kira zammı sınırlamasında son karar nedir ve haberin detayları...

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar son günlerde gündemi en çok meşgul edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konu ile ilgili çözüm yolları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne yaşanır? Haberin ayrıntıları...

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kira zammı sınırlaması ne zaman sona erecek?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan kira zammı tartışmaları sürekli devam ederken yüzde 25 kira zammı sınırlamasının ise devam edip etmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen konular ve haberin detayları...

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Ev sahiplerine yüzde 25 ve üzeri kira zammı uygulamasını aralayan yöntem nedir?

Ev sahipleri ile kiracıların arasında son zamanlarda anlaşmazlığa sebep olan kira zammında yüzde 25’in üstünde bir rakam yapılabilir mi?? Kira zammında yüzde 25 uygulaması nasıl aşılır? İşte ayrıntılar...

kira zammı hesaplama Haberi

kira zammı hesaplama

Kira artış oranı hesaplamaları, Borçlar Kanunu kapsamında açık bir şekilde anlatılıyor. Önceki yıllarda üretici fiyat endeksi verilerine göre yapılan zam, 2019 yılı itibarıyla tüketici fiyat endeksi verilerine göre yapılıyor. Bu veriler her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.

Mal sahipleri kira sözleşmesi hangi ay yenilenecekse, o ayın enflasyon oranlarını baz alarak hesaplama yapıyor. Buna göre kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenmişse, TÜİK'in Ocak'ta açıkladığı enflasyon rakamlarına bakılmalı. Eğer sözleşme Mayıs'ta yenilenecekse Mayıs ayının TÜFE oranları beklenmeli.
 

KİRA BEDELİ KANUNEN NASIL BELİRLENİR?

Kira bedeli, ilk sene için mal sahibi ile kiracının anlaşmasına bağlı olarak belirlenebiliyor. Kanunen kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedeline yapılacak zam kanunlarla düzenleniyor. Gerekli durumlarda taraflar kira bedelinin tespiti için dava açabiliyor.

KİRA BEDELİ...