19 / 04 / 2024

Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Süresi dolan kira sözleşmeleri için mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracı eğer mesken kiracısı ise en fazla ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama Temmuz 2015..



Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Süresi dolan kira sözleşmeleri için mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracı eğer mesken kiracısı ise en fazla ÜFE oranlarında zam yapılıyor.


Ancak işyerindeyse, kiracıya istenilen oranda zam yapılabiliyor. İki ayrı taşınmazda uygulanan ayrı kural, Borçlar Kanunu ile düzenleniyor.


Kanunen ÜFE kira hesaplama kuralı işyerleri için 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Ancak meskendeki kiracıya ÜFE oranlarından yüksek zam yapılamıyor.


Hesaplamada kullanılan oranlar TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılabilir?


Kira zammı hesaplama Temmuz 2015

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,25 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,49 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,73 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,74 artış gösterdi.


Buna göre, bir önceki yılın aynı ayına göre oran olan "%6,73" Temmuz ayında yenilenen kiralama hesaplamalarında kullanılacak.




Enflasyon oranları Temmuz 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön