19 / 04 / 2024

kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk

kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk

Koronavirüs salgını sürecinde ödenemeyen kiralar gündeme oturdu. Virüs sebebiyle kiraların ödenmemesi ya da ertelenmesi konuları konuşuldu. Arabulucu Umut Metin, virüs sebebiyle yaşanan kira anlaşmazlıklarının Haziran'da mahkemelerde görüleceğini belirtti...

Tüm kira sorunları iki satırlık yasal düzenlemeyle çözülebilir! İşte o öneri...

Yüzde 25 kira zammı sınırı sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Avukat Dursun Küçük, X sosyal medya hesabından kira davalarını çözecek bir düzenleme önerisini paylaştı. İşte o öneri ve gelen yorumlar...

Sosyal medyada kira krizi tam gaz: Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa çok kişi evsiz kalır, sokakta kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira anlaşmazlıkları, sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. İnşaat Mühendisi mühendisyen isimli kullanıcı, kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa ne olacağını sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

Kira bedelinin tespiti davasında tarihe dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar zirve yapmışken pek çok kişi de kira bedelinin tespiti ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında dikkat edilecekler...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Kira anlaşmazlıklarında 129 bin 259 arabulucu başvurusundan 69 bin 239'unda anlaşma sağlandı! 

Kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 129 bin 259'e ulaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu başvuruların 69 bin 239'unda anlaşma sağlandığını belirtti. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklaması...

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Ev sahipleri ve kiracılar merakla araştırıyor: İşte 7 soruda arabuluculuk ile ilgili bilinmesi gerekenler!

Geçtiğimiz 1 Eylül'den beri ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar önce arabuluculuk aracılığıyla çözülmesi gerekiyor. İşte 7 soruda arabuluculuk ile ilgili bilinmesi gerekenler!

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan çok sayıda yaşanan anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumu da bunlardan birisidir. Ev sahipleri kiracıları eğer eve zarar vermişse ne yaparlar? 

kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk Haberi

kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk

Türkiye Arabuluculuk Merkezleri Platformu sözcüsü Arabulucu Umut Metin, Haziran ayında yüzbinlerce kira uyuşmazlığı için mahkemelere başvurulabileceğini belirtti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Arabuluculuk Merkezleri Platformu sözcüsü Arabulucu Umut Metin, koronavirüs sebebiyle yaşanan kira anlaşmazlıklarının Haziran ayında mahkemelere yönelebileceğini dile getirdi. 

Koronavirüs (COVID-19) sonrası arabulucuların ve arabuluculuğun öneminin daha net anlaşılacağına dikkat çeken Metin, şunları kaydetti: 

“Arabuluculuk merkezlerimize yapılan başvurulardan Haziran ayı içinde yüzbinlerce kira uyuşmazlığının mahkemelere yönelebileceğini anlıyoruz. Dava açmak, çok zaman soruna sorun eklemektir. Arabuluculuk ise fark edilmeyen anlaşma noktaları oluşturmak için fırsattır. Kira sorunu olanlara sesleniyoruz, arabulucuya başvurmak dava hakkınızı kaybettirmez. İlişkilerinizi bozmadan çözüm üretmek isteniyorsa doğru yöntem arabuluculuktur. Bu dönemde gelir elde edemeyen kiracılar kira ödemek istemiyor. Mülk sahipleri ise kira ödemelerinde ısrarcı yüzbinlerce davaya ramak kaldı....