29 / 03 / 2024

kira artış davaları ne zaman açılır

kira artış davaları ne zaman açılır

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranda artış yapılabiliyor. Peki, kira artış davaları ne zaman açılır? İşte kira artış davaları..

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlardaki kira artış oranına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacağını dile getirdi. Bakan Tunç "Tahliye davaları artmış olabilir. Ev sahibi, kirayı artıramadığı için tahliye yoluna başvurmuş olabilir. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor

Tahliye ve kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüksek kira artışı, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirirken ‘tahliye’ ve ‘kira tespit’ davaları da mahkemeleri kilitledi.

Kira tespit davaları son 1 yılda yüzde 30 arttı! Süreç ise 3-4 yıl sürüyor!

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkların çoğu mahkemede son bulurken davalar ise en az 3-4 yıl sürüyor. Peki kira tespit davalarında süreç nasıl işliyor? İşte detaylar...

Kira uyarlama davaları arttı!

Döviz kurlarında oluşan artışla “kira” uyarlama davaları arttı. AVM’lerde dövizle kiralama yapan dükkan sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geldi.

Kira artışı dava dilekçesi 2016!

Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi 2016..

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Kira artış davaları ne zaman açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranda artış yapılabiliyor. Peki, kira artış davaları ne zaman açılır? İşte kira artış davaları..

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Mart ayı kira artış oranları 2015!

Mesken kira artış hesabında kullanılması zorunlu olan Üretici Fiyat Endeksi, 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. İşte Mart ayı kira artış oranları 2015...

kira artış davaları ne zaman açılır Haberi

kira artış davaları ne zaman açılır

Kira artış davaları ne zaman açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşme kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.


Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Peki, kira artış davası açılabilir mi? Kira artış davası ne zaman açılır?


Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına...