25 / 04 / 2024

kira bedeli artış oranları

kira bedeli artış oranları

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedeli artışları ise yapılan kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde yapılıyor. Peki, kira bedeli artışı nasıl yapılır?

Kira bedeli artış oranı Şubat 2014!

Kira bedelinde yapılacak artışlarda ÜFE oranlarının dikkate alınıyor. Ev sahiplerinin yapacakları kira zammı bu oranı geçemiyor. İşte kira bedeli artış oranı Şubat 2014 bu haberde...

Kira bedeli artış oranı 2014!

Kira sözleşmeleri, belirlenen süresinin son bulması durumunda tarafların da istemesi durumunda tekrar yenilenebiliyor. Peki, ev sahibi kirayı neye göre arttırıyor? Kira bedeli 2014 yılında ne kadar artacak?

Kira bedelinde artış!

Yıllık kira sözleşmelerinin sona ermesi durumunda kira bedelinde artış hususu gündem konusu oluyor. Türk Borçlar Kanununda yer alan maddelere göre kira artış oranları üretici fiyatları endeksini geçmeyecek şekilde yapılıyor...

Kira bedeli nasıl artar?

Konut kira sözleşmelerinde sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeli ne oranda artacak? Kira bedeli nasıl artar? İşte sorularınızın yanıtı konu ile ilgili yapılan yasal düzenlemeler bu haberde...

Konut kira artış oranı 2013!

Konut kira artış oranları ile ilgili enflasyon verileri, her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanıyor. Buna göre bu ay kiralar ne kadar artacak? İşte konut kira artış oranları 2013!

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

O ilde kira bedeli uçmadı resmen fırladı! Bir yılda yüzde 152 arttı...

Ülke genelinde fahiş kira artışlarının yaşandığı illerin başında Kocaeli geliyor. Kocaeli’de kiralar bir senede yüzde 152 arttı.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Kiracıların masraflarına çözüm! İki kira bedeli yardım! İşte detaylar!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar son dönemin en çok konuşulan konularından biri de oldu. Eski kiracı ile yeni kiracıların ödedikleri kira bedelindeki fark enflasyon yüzünden artınca bir bedel konusu gündeme geldi.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelirinde buna dikkat! 

Konut kira artış sınırlaması ve emsal kira bedeli konusu sık sık gündeme geliyor. Ekonomimcom köşe yazarı Bumin Doğrusöz, kira gelirinde ev sahiplerini ilgilendiren önnemli bir detay paylaştı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Geçmiş aylara kira ait kira bedeli nasıl tespit edilir? 

Kira sözleşmeleri, kira artışları, tahliye davaları son senelerde sık sık gündem konusu oluyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Sinem Rumeli Sönmez, bugünkü köşesinde geçmiş aylara ilişkin kira bedelinin tespit edilmesini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da kiralık ev fiyatları rekora koşuyor! Ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira!

Geçinemiyoruz Platformu'nun Ağustos ayı raporuna göre Kadıköy'de 30 bin lira ve altı ilanlara bakıldığında ortalama kira 16 bin 180 TL, 20 bin TL ve altı ilanlar baz alındığında ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Konut kira bedellerindeki artış TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman konut kira bedellerindeki artışa ilişkin soru önergesi verdi. 

kira bedeli artış oranları Haberi

kira bedeli artış oranları

Kira bedeli artışı nasıl yapılır?

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedeli artışları ise yapılan kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde yapılıyor.


Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Ancak bu kural yalnız mesken kiralamalarında uygulanıyor. İşyeri kiralamalarında ÜFE sınırlaması olmadan sözleşmede belirtilen oranlarda zam yapılıyor.


Mesken kira bedelinde ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılarak artış yapılıyor....