20 / 04 / 2024

kira bedelinin artış oranı 2015

kira bedelinin artış oranı 2015

Kira sözleşmesinin dönem sonunda yenilenmesi halinde kiracının ödeyeceği kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira bedelinin artış oranı nedir? Kira bedelinin artış oranı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira bedelinin tespiti davasında bu 3 şarta çok dikkat!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan yüksek gerilim sık sık gündeme gelirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelinin tespiti davası için önemli olan 3 şartı açıkladı.

Kira bedelinin tespiti davasında tarihe dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar zirve yapmışken pek çok kişi de kira bedelinin tespiti ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında dikkat edilecekler...

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Geçmiş aylara kira ait kira bedeli nasıl tespit edilir? 

Kira sözleşmeleri, kira artışları, tahliye davaları son senelerde sık sık gündem konusu oluyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Sinem Rumeli Sönmez, bugünkü köşesinde geçmiş aylara ilişkin kira bedelinin tespit edilmesini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Kira tespit davası ne zaman açılır? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

Konut kira bedellerindeki artış TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman konut kira bedellerindeki artışa ilişkin soru önergesi verdi. 

Hazır yemek sektöründe ve kantinlerde kira sorunları artıyor!

Hazır Yemek Sanayi Komitesi, sektörün koronavirüs salgını sebebiyle büyük yara aldığını dile getiriyor. Sektörde kira anlaşmazlıkları yaşanıyor...

Şehir hastaneleri için yapılan kira ödemeleri artık açıklanmayacak mı?

Müteahhitlerin işlettiği şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli adı altında dolar üzerinden yapılan ödemeler artık halka duyurulmayacak.

Ed-Dukum'daki sanayi bölgelerinde kira bedeli düşürülecek mi?

Umman`da ilk uzun vadeli teşvik planı onaylandı. Teşvik planının Ed-Dukum'daki Özel Ekonomik Bölge ile sanayi bölgelerindeki kira bedelinin gelecek yılın sonuna kadar düşürülmesini kapsadığı ifade edildi.

Avrasya GYO, Metrocity'de kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya GYO, Şişli Metrocity A blok 17. kat kira sözleşmesinin yenilenmesine, kira bedelinin aylık 25 bin 422 TL olarak belirlenmesine ve 1 Mart 2021'den başlamak üzere kira sözleşmesinin 1 yıllığına uzatılmasına karar verdi. 

Kentsel dönüşüm Rize'de kira ücretlerini artırdı!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentsel dönüşüm ile birlikte bölge kira ücretleri arttı.

İş GYO 2020'de 2 AVM ve 2 çarşıdan 31.2 milyon TL kira geliri elde etti!

İş GYO'nun ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilen iki alışveriş merkezi ve iki çarşının 2020 yılı için ortalama dolulukları baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 42,8 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 31,2 mily

TÜGVA'da kira tartışması!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Tunceli’de sivil toplum kuruluşları ve halkın, dinci yapıların örgütlenmesine karşı giriştiği mücadele üzerine Tunceli Temsilciliği tabelasını indirmişti. Dersim Araştırmaları Merkezi’nin (DAM), vakıfa bu kuruluşlar için kira bedelinin alınıp alınmadığını sordu.

kira bedelinin artış oranı 2015 Haberi

kira bedelinin artış oranı 2015

Kira bedelinin artış oranı nedir?

Mesken ve işyeri kiralamalarında, kiracı kira borcunu ödemek ile mükellef oluyor. Kira sözleşmesinin dönem sonunda yenilenmesi halinde kiracının ödeyeceği kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor.


Kanunen kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamaz.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Ancak bu kural, 2020 yılına kadar yalnız meskenlerde uygulanıyor. İşyeri kiralamalarında bu tarihe kadar sözleşme serbestisi uygulanıyor. 


Buna göre meskenlerde kira bedelinin artış...