26 / 04 / 2024

kira beyannameleri

kira beyannameleri

Kira gelir vergisinde beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki buna göre, kira beyannamesinde son gün bugün mü? Yoksa kira gelir vergisi için beyanname süreleri uzatıldı mı?

Kira beyannameleri 31 Mart'a kadar uzatıldı!

Ev sahipleri için 25 Mart’ta sona erecek kira geliri beyan süresi uzatıldı.Ev sahipleri 2014 yılında elde ettikleri kira gelirleri için beyannamelerini, 31 Mart Salı günü mesai bitimine kadar verebilecekler.

Kira beyannamelerinin verilme süresi 29 Mart'a kadar uzatıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Gelir Vergisi beyannamelerinin (kira beyannameleri dahil) verilme süresi 29 Mart 2013 Cuma gününe kadar uzatılmıştır''

Ertelenen kira geliri beyannameleri ne zaman verilecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin süresi uzatıldı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri beyannamesinde tüm merak edilenler!

Kira geliri elde edenler, yıllık  beyannameleri ne zaman vereceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye’de gayrimenkul sermaye iradı olan 2 milyon vergi mükellefini yakından ilgilendiriyor.

Kira beyannamesi için bunlara dikkat!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri beyannameleri Mart ayında verilecek. Peki kimler beyanneme verecek? Ödemeleri nasıl, nereye yapılacak? İşte tüm ayrıntılar...

Kira geliri beyannamesinde son hafta!

2017’de yılına ilişkin kira gelirleri olan mükellefler için gelir vergisi beyannameleri için son gün 26 Mart Pazartesi...

Kira gelir vergisi beyannamesi 2018!

Kira gelir vergisinde beyanname dönemi yaklaşıyor. 2018 yılı kira gelir vergisi beyannameleri 1 Mart itibari ile verilmeye başlanacak..

Bayburt kiraların en çok arttığı il oldu!

Maliye Bakanlığının kira beyannameleri istatistiklerine göre, Bayburt'ta kira artışı, enflasyonu 8’e katlayarak yüzde 4 bin 228’lik artış gösterirdi..

Kira gelir beyannameleri için son gün 27 Mart!

30 bin liranın üzerinde kira geliri olan mükellefler için 27 Mart'a kadar beyanname vermek için gerekiyor. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, mal sahibi adına yatırılan tüm kiraların sistemde hazır olarak yer aldığını belirtti.

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Kira beyannameleri, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor. Peki, beyanname verme sürecinde önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Konut ve işyeri geliri olanlar için kira beyanında son gün!

Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Kira geliri beyannameleri internet üzerinden de verilebilecek..

Kira gelir beyanı için bugün son gün!

Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Kira geliri beyannameleri internet üzerinden de verilebilecek.

Kira beyannameleri 31 Mart'a kadar uzatıldı!

Ev sahipleri için 25 Mart’ta sona erecek kira geliri beyan süresi uzatıldı.Ev sahipleri 2014 yılında elde ettikleri kira gelirleri için beyannamelerini, 31 Mart Salı günü mesai bitimine kadar verebilecekler.

Kira gelir vergisi beyannamesi son günü ne zaman oldu?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi ödemelerinden önce vermeleri gereken beyannameleri için son gün 25 Mart 2015'ti. 23 Mart'ta bu tarih uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi son günü ne zaman oldu?

kira beyannameleri Haberi

kira beyannameleri

Kira beyannamesinde son gün bugün mü?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Vergiyi, geçen yıl içerisinde elde ettiği kira geliri istisna sınırını aşan kimseler ödüyor. Gelirin istisna bedeli altında kalması halinde, vergiden muaf olunuyor. 


Mükelleflerin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


-Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,


-İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar, yıllık beyanname vereceklerdir.


Kira gelir vergisinde beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki buna göre, kira beyannamesinde son gün bugün mü?


23.03.2015...