25 / 04 / 2024

Kira beyannamesinde son gün bugün mü?

Kira beyannamesinde son gün bugün mü?

Kira gelir vergisinde beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki buna göre, kira beyannamesinde son gün bugün mü? Yoksa kira gelir vergisi için beyanname süreleri uzatıldı mı?



Kira beyannamesinde son gün bugün mü?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Vergiyi, geçen yıl içerisinde elde ettiği kira geliri istisna sınırını aşan kimseler ödüyor. Gelirin istisna bedeli altında kalması halinde, vergiden muaf olunuyor. 


Mükelleflerin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


-Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,


-İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar, yıllık beyanname vereceklerdir.


Kira gelir vergisinde beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki buna göre, kira beyannamesinde son gün bugün mü?


23.03.2015 tarih ve VUK-72 / 2015 -2 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri uyarınca; 25 Mart'ta sona erecek yıllık beyanname süreleri 31 Mart'a kadar uzatıldı.


Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Verilme Süresinin Uzatılması:

25 Mart 2015 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2014 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır. 


Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkündür.



GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön