28 / 03 / 2024

kira borcunun ödenmesi için ihtarname

kira borcunun ödenmesi için ihtarname

Kiracı, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Aksi halde mal sahibinden aldığı ihtarlar tahliyesine neden olabiliyor. İşte borcun ödenmemesi halinde gönderilecek kira borcu için ihtarname örneği..

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

Kira gelir vergisi, belirli bir taraf aracılığıyla ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Bu vergiyi kiracının ödeme yükümlülüğünün olup olmaması merak konusudur. Bu önemli konuda bilinmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Peki kira gelir vergisi nedir ve kim öder? İşte detaylar...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı, bazı taşınmazlar için ödenmesi gereken bir vergidir. Ticari taşınmazlar için geçerli olan bu vergi, her iş yeri için farklı miktarlarda ödenmektedir. Belirli bir hesaplama formülü olduğu için iş yeri için hesaplanabilir. Peki kira stopajı nedir ve nasıl hesaplanır?

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

İş yeri sahipleri kira sözleşmesinde bunlara dikkat!

İş yeri kiralamalarında sıklıkla karşı karşıya kalınan bir istek stopajın düşük ödenmesi amacıyla kira kontratının az bir bedelle belirtilmesi ve üstünün elden ödenmesi oluyor. Peki stopajın düşük gösterilmesinde risk var mı? İşte ayrıntılar...

Depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki kira damga vergisi nasıl hesaplanıyor? İşte depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021...

Salgın kiracıları vurdu! İngiltere'de 750 bin ailenin kira borcu var!

Merkezi Londra’da bulunan düşünce kuruluşu Resolution Foundation tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de Ocak 2021 tarihi itibarıyla 750 bin ailenin kira borcunun olduğu belirtildi.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Erhan Usta: Kira stopajları sıfırlanmalı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

Antalya Büyükşehir esnafın kira talebini reddetti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın işyeri kirasının kamu tarafından ödenmesi çağrısı yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu çağrıya rağmen kiracısı esnafın ‘kira almayın’ talebini reddetti.

Kira sözleşmesi damga vergisi 2019!

Kira sözleşmesi için belli hallerde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi bugün...

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

kira borcunun ödenmesi için ihtarname Haberi

kira borcunun ödenmesi için ihtarname

Kira borcu için ihtarname örneği!

Kiracı kira sözleşmesi süresi boyunca kira bedelini ve aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira bedelini ödemediği için kendisine yazılı olarak iki haklı ihtarda bulunulmasına sebep olmuşsa kiraya veren, kira süresinin ve bir yıldan uzun süreli kiralarda ihtarların yapıldığı kira yılının bitiminden başlayarak bir ay içinde, dava yoluyla kira sözleşmesini sona erdirebilir.


İ H T A R N A M E


İHTAR EDEN :....................................


MUHATAP :..................................... 


KONU : .................... ayı kira bedeli .................-TL’nin...