29 / 03 / 2024

kira fiyatı en çok hangi ilde yükseldi

kira fiyatı en çok hangi ilde yükseldi

Emlak Endeksi'nin açıkladığı verilere göre, yoğun göç ve yabancı yatırımcının tercih ettiği illerde kira artış oranları yüzde 54’ü buldu. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde kiralık konutların fiyat artışı satılıkları geride bıraktı.

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

Kira artış hızı aralıkta geriledi! Ortalama kira 14 bin 472 TL oldu!

Endeksa verilerine göre, Aralık 2023 itibarıyla Türkiye’de ortalama konut kira fiyatı 14 bin 472 TL, ortalama konut metrekare kira fiyatı ise 128 TL oldu.

Bu ilde kira ortalaması 22 bin TL'yi buldu! Ev arayan vatandaşlar şaşkın!

Manisa'da 2024 yılının ilk 2 gününde ilana çıkarılan 72 konutun ortalama kira fiyatı, kent sakinleri ve ev arayışında olanlar arasında adeta ‘şok etkisi’ yarattı. Kira fiyatlarının uçuk seviyede olduğu kaydediliyor. 

Reel kira fiyat endeksi kasımda 5,1 puan azaldı...

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibinden.com ile işbirliği ile hazırlanan "sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü" araştırmasının 2023 senesi Aralık ayı raporu yayımlandı. İşte haberin detayları...

TÜİK açıkladı! Kasımın zam şampiyonu belli oldu...

TÜİK'in kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler de belli oldu. Bu kapsamda, kasımda fiyatı en çok artan ürün yüzde 13,63'yle tereyağı iken, en düşük artış oranı da yüzde 4,96'la taze meyvelerde gerçekleşti. İşte haberin detayları...

İTO açıkladı! İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün erkek paltosu...

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını korumak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile, geçen kasım ayında gerçekleşen İstanbul'da perakende rakamı en çok yükselen ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile beraber duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

TÜİK, fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı! Zirve yüzde 22,4 ile çocuk giyimde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri peş peşe açıkladı. Bu noktada fiyatı en çok artan ürün yüzde 22,4 ile çocuk giyimi oldu.

İstanbul'da fiyatı en çok artan ürünler açıklandı!

İstanbul'da eylül ayında fiyatı en çok yükselen ürün okulların açılmasının da etkisiyle defter oldu.  En büyük düşüş ise erikte görüldü. İşte detaylar...

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri tek tek açıkladı. Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı. Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün okul defteri oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Siemens CD714GXB1 iQ700 buharlı fırında şok fiyat! En ucuz iQ700 buharlı fırın nerede satılıyor?

Dünyanın en prestijli beyaz eşya üreticilerinden Siemens, evine fırın almak isteyenlerin tam aradığı özelliklerde bir buharlı fırın ile piyasayı resmen salladı. Sınıfının en iyilerinden olan iQ700 buharlı fırın, Siemens farkıyla görücüye çıktı.

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı yüzde 500'e dayandı: Elma yüzde 450 ile zirvede!

Ağustos ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 45,9 ile kuru üzüm olarak gerçekleşti. Market ve üretici arasındaki fiyat farkları da açıklandı. İşte ayrıntılar..

kira fiyatı en çok hangi ilde yükseldi Haberi

kira fiyatı en çok hangi ilde yükseldi

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde satılık ve kiralık konutların fiyatları dengede kaldı. Konut fiyatlarının en çok arttığı il olan Mersin’de, fiyatlar dudak uçuklattı. Kiralık konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 54 ile cep yakarken, satılık konutlardaki fiyat artışı ise yüzde 24'de dayandı. Satılıklarda ortalama metrekare fiyatı 1.182 TL bulurken, kiralıklar ise 9 TL oldu. Amortisman süresinin 11 yıl olarak hesaplandığı Mersin'de kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeler ise yüzde 64 ile Mezitli ve yüzde 54 ortalama ile Yenişehir oldu.

YABANCI YATIRIMCI ETKİSİ


Mersin’i yabancı yatırımcının en çok tercih ettiği il olarak dikkat çeken Muğla takip etti. Kiralık evlerin metrekare fiyatı son bir yılda tam yüzde 39 oranında artarak 18 TL'ye ulaşan kentte, satılık konut fiyatlarındaki artış ise yüzde 22’ye yükseldi....