25 / 04 / 2024

Mersin'de kiralık konut fiyatları yüzde 54 yükseldi!

Mersin'de kiralık konut fiyatları yüzde 54 yükseldi!

Emlak Endeksi'nin açıkladığı verilere göre, yoğun göç ve yabancı yatırımcının tercih ettiği illerde kira artış oranları yüzde 54’ü buldu. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde kiralık konutların fiyat artışı satılıkları geride bıraktı.



İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük illerde satılık ve kiralık konutların fiyatları dengede kaldı. Konut fiyatlarının en çok arttığı il olan Mersin’de, fiyatlar dudak uçuklattı. Kiralık konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 54 ile cep yakarken, satılık konutlardaki fiyat artışı ise yüzde 24'de dayandı. Satılıklarda ortalama metrekare fiyatı 1.182 TL bulurken, kiralıklar ise 9 TL oldu. Amortisman süresinin 11 yıl olarak hesaplandığı Mersin'de kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeler ise yüzde 64 ile Mezitli ve yüzde 54 ortalama ile Yenişehir oldu.

 

YABANCI YATIRIMCI ETKİSİ


Mersin’i yabancı yatırımcının en çok tercih ettiği il olarak dikkat çeken Muğla takip etti. Kiralık evlerin metrekare fiyatı son bir yılda tam yüzde 39 oranında artarak 18 TL'ye ulaşan kentte, satılık konut fiyatlarındaki artış ise yüzde 22’ye yükseldi. Muğla’da metrekare fiyatı ise 3.750 TL’den ev almak mümkün. Yabancı yatırımcının akın ettiği bir diğer il olan Sakarya'da son bir yılda içerisinde kiralık konutlarda ki fiyat artışı yüzde 55 oranında artarak metrekaresi 8 TL’ye ulaştı. Amortisman süresinin 16 yıl olduğu Sakarya’da satılık konut fiyatları yüzde 35 artarak 1.476 TL oldu. Kira fiyatları yüzde 30 artışın olduğu Aydın’da satılık konutlar yüzde 22 oranında bir yükselme gözlendi. Kiralık daireler metrekaresi 7 TL, satılıklar ise 1500 TL oldu. Konya'da ise, kiralar son yüzde 22 artarak metrekaresi 6 TL, satılık konut fiyatları ise yüzde 12 artarak 1.118 TL'ye ulaştı. Emlak Endeksi'nin açıkladığı verilere göre, yoğun göç ve yabancı yatırımcının tercih ettiği illerde kira artış oranları yüzde 54’ü buldu. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde kiralık konutların fiyat artışı satılıkları geride bıraktı.


Güneş Gazetesi


Geri Dön