28 / 03 / 2024

kira gelir vergisi indirimleri 2016

kira gelir vergisi indirimleri 2016

İstisnadan yüksek geliri olan kimseler beyanname sürecinde kira gelirinden bazı giderleri indirebiliyor. Böylece kira gelirinden bazı giderlerin de indirilmesi durumunda, vergi ödemelerinden de muaf olunabiliyor. İşte kira gelirinden indirilecek giderler

Kira gelir vergisi indirimleri 2016!

Kira gelirinden bazı giderlerin de indirilmesi durumunda, vergi ödemelerinden yine muaf olunabiliyor ya da ödenecek vergi tutarı düşürülebiliyor. Peki, kira gelir vergisi indirimleri 2016 nelerdir?

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

İşyeri kira gelir vergisi 2. taksiti!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, iki taksitte ödenebilen işyeri kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti!

2014 yılında evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Mart ayında ilk taksiti ödenen mesken kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya veren kimseler ödüyor. Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2015!

Kira gelir vergisi mesken ve işyerini kiraya veren kimselerin elde ettiği gelirler için ödeniyor. Vergi bir önceki yıl içerisindeki kazanç için ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi son ödeme günü bugün!

Kira gelir vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erecekti. Ancak bu tarihte ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle ödeme için son gün 2 Nisan'a ertelenmişti. Buna göre, kira gelir vergisi son ödeme günü bugün..

Kira gelir vergisi ödeme süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile kira gelir vergisi ödeme süresinin uzatıldığı açıklandı. Peki, kira gelir vergisi ödeme süresi ne zamana kadar uzatıldı?

Kira gelir vergisi internetten ödeme 2015!

Gelir İdaresi Başkanlığının kira gelir vergisi sistemine girilerek, vergi internetten ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi internetten nasıl ödenir? İşte kira gelir vergisi internetten ödeme 2015 adımları..

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler, 2015 yılında Gelir Vergisi Mükellefi oluyor. 1. taksit dönemi 31 Mart'ta bitiyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Kira gelir vergisi senede 2 taksitte ödenebiliyor. Vergi taksitleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün...

Kira gelir vergisi geç ödeme cezası!

Kira gelir vergisinde beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine 31 Mart'a kadar veriliyor. Peki, beyanname ile ödeme zamanında yapılmazsa ne olur? Kira gelir vergisi geç ödeme cezası nedir?

Kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi örneği!

Beyannameler 31 Mart'a kadar vergi dairesinden veya internet üzerinden verilebiliyor. Bu sürede beyanname veremeyenler pişmanlık dilekçesi verebiliyor. İşte kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi örneği...

17 soruda kira gelir vergisi!

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirlerin vergilendirme sürecinde mükelleflerin kira gelir vergisi ile ilgili en çok merak ettiği hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 17 soruda toplanıyor. İşte 17 soruda kira gelir vergisi..

kira gelir vergisi indirimleri 2016 Haberi

kira gelir vergisi indirimleri 2016

Kira gelirinden indirilecek giderler 2016!

Kira gelir vergisi ödeme dönemi Mart ayı itibariyle başlıyor. 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kira geliri elde eden ve istisna sınırını aşan mal sahipleri vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Bu kimseler beyanname sürecinde kira gelirinden bazı giderleri indirebiliyor. Böylece kira gelirinden bazı giderlerin de indirilmesi durumunda, vergi ödemelerinden de muaf olunabiliyor. 


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor:


- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek Gider Yöntemi


Götürü veya gerçek gider yönteminin seçimi, taşınmaz malların tümü için yapılır. Bunlardan bir kısmı için gerçek gider, diğer kısmı için götürü gider yöntemi seçilemez.


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, iki yıl geçmedikçe gerçek gider

yöntemine dönemezler.


Götürü Gider Yönteminde Gider İndirimi


Götürü gider yöntemini seçen...