23 / 04 / 2024

kira gelir vergisinin ödenediği bankalar

kira gelir vergisinin ödenediği bankalar

Kira gelir vergisi, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankaların şubesinden ödenebiliyor. Siz de "Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

2017 yılı kira gelir vergisi 2. taksiti!

Kira gelir vergisi, gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Mart ayında ilk taksitleri ödenen 2017 yılı kira gelir vergisinin 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor..

Kira gelir vergisinde son 1 hafta!

Kira gelir vergisinin beyanname verme ve 1. taksitinin son ödeme günü yaklaşıyor. Mükelleflerin en son 31 Mart'ta beyannamelerini vererek ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekli..

Kira gelir vergisi 1. taksiti 2017!

2017'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek? Kira gelir vergisinin 1. taksiti ne zaman ve nasıl ödenecek? İşte kira gelir vergisi 1. taksiti ödeme işlemleri..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 8 gün!

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen kazançlar için ödenen kira gelir vergisinin 1. taksit dönemi devam ediyor. 31 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 8 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün!

Mart ayı vergi takvimine göre kira gelir vergisinin beyan dönemi 25 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi online ödeme!

2015 yılı Temmuz ayı vergi takvimine göre, kira gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. İşte kira gelir vergisi online ödeme adımları..

Kira gelir vergisinin hesaplanması nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi, taşınmazını bir sene içerisinde kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, kira gelir vergisinin hesaplanması nasıl yapılır?

Kira gelir vergisini ödemezsem ne olur?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mal sahiplerinden taşınmazını kiraya verenler tarafından kira gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira geliri elde etmenize rağmen kira gelir vergisini ödemezsem ne olur, diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi son ödeme günü bugün!

Kira gelir vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erecekti. Ancak bu tarihte ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle ödeme için son gün 2 Nisan'a ertelenmişti. Buna göre, kira gelir vergisi son ödeme günü bugün..

Kira gelir vergisinin son ödeme günü bugün mü?

25 Mart'a kadar verilmesi gereken kira gelir vergisi beyannamesi, yapılan uzatma ile 31 Mart'a kadar verilebiliyor. Peki, ödemelerde herhangi bir uzatma yapıldı mı? Kira gelir vergisinin son ödeme günü bugün mü?

Kira gelir vergisinin son ödeme günü yarın!

Kira gelir vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mart 2015 tarihinde son buluyor. Buna göre kira gelir vergisinin son ödeme günü yarın olup; verginin ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor...

Kira gelir vergisi ödeme ayları!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisinin mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte kira gelir vergisi ödeme ayları...

kira gelir vergisinin ödenediği bankalar Haberi

kira gelir vergisinin ödenediği bankalar

Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?

Ev veya işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden mal sahipleri, 2015 yılında vergi mükellefi oluyor.


Vergi için gerçek veya götürü gider yöntemi seçilerek beyanname verilebiliyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar verilirken, ödemeler de 2 eşit taksit halinde yapılabiliyor.


İlk taksit ödemelerinin 31 Mart'a kadar yapılması gerekiyor. Vergi;


Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için); Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Anlaşmalı bankalar:

AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK...