20 / 04 / 2024

kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldı

kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi.Bakan Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi.

Kira gelirinde hangi giderler düşürülebiliyor? Ev sahipleri dikkat: 1 Mart'ta resmen başlıyor!

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren kira geliri beyanname dönemi başlıyor. Peki kira gelirinde hangi istisnalar var? Hangi harcamalar kira gelirinden düşürülebilir? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o soruların yanıtları...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk 11 ayda 30,7 milyon Euro oldu: Bugüne kadarki en yüksek kira geliri! 

Akfen GYO tarafından 2023 yılının ilk 11 ayında elde edilen kira geliri rakamı ve kira gelirinde yaşanan yükseliş açıklandı. İşte detaylar...

Kira krizine çözüm önerisi: Şişen fiyatları indirmek vergilendirmeyle olur!

Türkiye'de son iki senede kira fiyatları uçtu. Şişen kira fiyatlarının dengeye oturması için öneride bulunan Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, yüksek vergiye dikkati çekti. 

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

İstanbul Ticaret Odası tarafından paylaşılan verilere göre, İstanbul şehrinde konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlendi. İşte İstanbul'un en prestijli ilçeleri ve bu ilçelerdeki kira fiyatları...

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Kira anlaşmazlıkları en fazla 1 ayda çözülecek! Arabuluculuk şartı 1 Eylül'de başlıyor!

Zorunlu hale getirilen ve 1 Eylül tarihinde uygulanmasına başlanacak arabuluculukla sene yaklaşık 80 bin kira uyuşmazlığı, mahkemelere gitmeden en çok bir aylık sürede çözüme kavuşturulacak.

kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldı Haberi

kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi.


Bakan Şimşek, ilk kez 2012 yılında hayata geçirilen ve mükelleflerin vergi dairesine gitmesine gerek kalmadan beyannamelerini internet üzerinden verebilmelerine imkan sağlayan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi.Söz konusu sistemle hem vatandaşların hem de Maliye'nin işinin kolaylaştığını dile getiren Şimşek, bu sayede kayıtdışılığın da büyük oranda engellendiğini ve verimliliğin arttığını ifade etti.Bunu da her yıl gelen rakamlarda teyit ettiklerine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:


"Yeni sisteme geçtikten sonra rakamlarda her zaman bir yükseliş görüyoruz. Geçen yıla ilişkin de bu yıl beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Bu yıl mart ayında beyanname veren...