29 / 03 / 2024

kira hakları

kira hakları

Kiracının kanuni hakları, 2012'de yürürlüğe giren Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanun gereğince kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira kontratında belirtilen hükümlere uyulması gerekiyor. İşte kiracı hakları 2014...

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Depremzedeye ev vermeyen, fahiş kira talep eden yandı!

Depremin ardından bölgeyi terk ederek başka illere göçen ancak burada da kendisinden fahiş kira rakamları talep edilen depremzedelere, hakları konusunda uyarı geldi.

Hükümetten kira krizi için dev adım! Arabuluculuk formülü genişliyor!

Adalet Bakanlığı harekete geçti. 7'inci Yargı Paketi genişliyor. Kiracılara yeni haklar tanınacak. Böylece kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konularda arabuluculuk kapsamına alınacak. Peki bu süreç nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahiplerinin sahip olduğu birtakım haklar vardır. Özellikle kiracılar bir yıl sonunda kira sözleşmesine ne olacağını araştırıyor. İşte detaylar!

kira hakları Haberi

kira hakları

Kiracı hakları 2014!

Kiracının kanuni hakları, 2012'de yürürlüğe giren Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda kiracılık süresi boyunca tarafların birbirine karşı olan hak ve sorumlulukları açıklanıyor.


Kanun gereğince kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira kontratında belirtilen hükümlere uyulması gerekiyor. Aksi durumda hem kiracının hem de ev sahibinin sahip olduğu haklar doğrultusunda karşı tarafa dava açma hakkı doğuyor.


Kiracı hakları 2014:

-Ev sahibi kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramıyor. Ayrıca kontrat süresi bitimine 1 ay kala ev sahibi, kiracısına ihtarname çekmediği sürece, söz konusu kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz kontrat niteliğine sahip olur.


-Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız...