27 / 04 / 2024

Kira kontratının sona ermesi

Kira kontratının sona ermesi

Kira kontratının sona ermesi için tarafların kanunda belirtilen süre ve durumlarda bildirimde bulunması gerekiyor. Ancak bu halde kira kontratı sonlandırılabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl sona erer?

Kira kontratı feshi nasıl yapılır?

Kira kontratının feshedilmesi için Borçlar Kanununda belirtilen haklı nedenlerin meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, kira kontratı feshi nasıl yapılır? Kiracı tahliyesi için haklı gerekçeler nelerdir?

Kira kontratının sona ermesi!

Kira kontratının sona erme sebepleri, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. İşte kira kontratını sona erdiren nedenler...

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Hazinenin 2018'de ihraç ettiği kira sertifikalarının vadesi doluyor! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2018 Nisan'da 4 ayrı etap halinde talep toplanarak ihraç ettiği altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikalarının vadesi 1-22 Nisan tarihlerinde sona eriyor...

Milyonlarca ev sahibi dikkat! Bugün sona eriyor!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira ve değer artış kazancı vergisinin 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor.

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları bugün sona eriyor!

Altına dayalı kira sertifikası uygulamasında, 1. etap başvuru dönemi bugün sona eriyor. Başvurular Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul ediliyor..

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Mahmud Efendi Külliyesi'nin kira kontratı iptal edildi!

Mahmud Efendi Külliyesi'nin yıkım kararı, adım adım hayata geçiriliyor. Gelen tüm tepkilere rağmen külliyenin yıkım kararından vazgeçmeyen yetkililer, mahkeme kararıyla kiranın kira kontratını iptal etti.

Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratının noterde onaylatılması halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor. Peki, ira kontratı noter ücreti ne kadar? Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından bazı sebeplerden dolayı taraflardan biri vazgeçmek isteyebiliyor. Peki, kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı? Yok mu?

Kira kontratının sona ermesi Haberi

Kira kontratının sona ermesi

Kira kontratı nasıl sona erer?

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında genelde yıllık olarak yapılan kira kontratları sürenin bitmesi ile sona ermiyor; kira kontratı aynı şartlarda 1 seneliğine daha yenilenmiş oluyor.


Kira kontratının sona ermesi için tarafların kanunda belirtilen süre ve durumlarda bildirimde bulunması gerekiyor. Ancak bu halde kira kontratı sonlandırılabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl sona erer?


Sözleşmenin sona ermesi

I. Sürenin geçmesi

MADDE 327- Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer.

Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür.


II. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi

1. Genel olarak

MADDE 328- Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih...