26 / 04 / 2024

kira miktarı

kira miktarı

Kira sözleşmelerinde kiracı aleyhine yapılabilen tek değişiklik olan kira bedeli nasıl belirlenir? İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan kira bedelinin belirlenmesi ile ilgili hükümler...

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?

Kiracı son ay kira öder mi?

Kiracılar belli bir miktar karşılığında oturacakları konutu, ev sahiplerinden kiralarlar. Peki kiracı, evden çıkarken son ay kira öder mi? İşte detaylar!

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Kira ödemesi ertelenen otellerden alınacak kamu alacağı miktarı TBMM'de!

7319 sayılı Kanun'un 7. maddesi kapsamında kira ve ecrimisil ödemeleri ertelenen otellerden alınması gereken toplam kamu alacağı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB, 20 milyon TL'lik kira yardımı yaptı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin 2020 faaliyet raporunu sundur. Rapora ilişkin konuşan Ekrem İmamoğlu, yapılan işlere ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, "Bugüne kadar kira konusunda vatandaşlarımıza sağladığımız destek miktarı 20 milyon TL'ye ulaştı" dedi.

İsveç hukukundan emsal karar: Uzaktan çalışan işçiye kira desteği!

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'de uzaktan çalışma sistemi ile ilgili emsal bir karar alındı. Mahkeme sonucunda alınan karara göre; iş yeri evden çalışan işçisine bir miktar kira desteğinde bulunacak. 

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 40 milyon TL'yi aştı!

İzmir’de yaşanan şiddetli depremin birinci ayı dolarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır alanındaki son çadır da kaldırıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısı ile başlatılan ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında destek miktarı 40 milyon TL'yi aştı.

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Yüksek aidatlar isyan ettirdi!

Kira miktarını geçen aidatlar bazı site yöneticileri için kazanç kapısı haline geldi. Yüksek site ve apartman aidatlarıyla ilgili haberler sonucunda şikayet telefonları yağdı.

Akasya ve Akbatı AVM'de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacak!

Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Akasya ve Akbatı AVM'de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacağını belirtti...

Kira sözleşmesinin detayları noterde mi belirtilmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracımla olan sözleşme 2 ay sonra bitiyor. Whatsapp'tan sözleşme bitmeden 1 ay önce kontratı uzatmak istemediğimi, oturmak istiyorsa istediğim kira miktarını kabul etmesi gerektiğini yazsam kabul olur mu? Yoksa noter üzerinden mi yürütmemiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozitosuna 3 aylık kira sınırı!

Borçlar kanunu kapsamında kiracıların ev sahibine ödemesi gereken depozito miktarı en fazla üç aylık kira bedeliyle sınırlanıyor. 

kira miktarı Haberi

kira miktarı

Kira bedeli nasıl belirlenir?

Bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanabilen kanun hükümlerine göre, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla belirleniyor.


Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin her zaman açılabilen davalar, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluna sahip. Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan kira miktarının belirlenmesi ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor;


Kira bedeli

I. Genel olarak

MADDE 343- Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamaz.


II. Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira...