29 / 03 / 2024

Kira sözleşmesi nasıl yapılır

Kira sözleşmesi nasıl yapılır

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Haber Ekspres köşe yazarı Dilek Yavuz Uysal, bugünkü köşesinde kira sözleşmeleriyle ilgili sorunları ve çözümlerini kaleme aldı. İşte Dilek Yavuz Uysal'ın 'Kira sözleşmeleri ile ilgili sorunlar ve çözümleri' başlıklı yazısı...

10 soruda kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında, tarafların hak ve sorumlulukları ve yaptıkları anlaşmaya dair bilgiler sözleşmede belirtiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Kiracıyla kontrat nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi, anlaşma sağladığı kiracı ile kontrat imzalıyor. Bu kontrat noter huzurunda yapılabildiği gibi bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Peki, kiracıyla kontrat nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusun sorduğu kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kira kontratı kuralları 2015!

Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte kira kontratı kuralları 2015..

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kira sözleşmesi çeşitleri!

Kiralayanın, bir şeyin kullanımını kiracının verdiği bir bedel karşılığında ve belli bir süre için kiracıya bırakması sonucunda taraflar arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Peki, kaç çeşit kira sözleşmesi vardır? İşte, kira sözleşmesi çeşitleri!

Kira sözleşmesinde hangi bilgiler yer almalı?

Ev ya da kiracı arama sürecinin sonlandığının resmileştiği kira sözleşmeleri, ev sahibi kiracı ilişkilerindeki en önemli adım olarak biliniyor. Peki, kira sözleşmesinde hangi bilgiler yer almalı?

Ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam edebiliyor. İşte,ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Kira sözleşmesinin şekil şartı nedir?

Mesken ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanması muhtemel problemlere karşı ispat özelliği taşıyor. Peki, kira sözleşmesinin şekil şartı nedir? Sözleşme nasıl olmalı?

Kira sözleşmesi maddeleri!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ile kiraya veren kimse arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kapsamında yapılan anlaşmaya istinaden hükümlere yer veriliyor. İşte kira sözleşmesi maddeleri..

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılır?

Kira sözleşmeleri, belirli bir süre için yapılabileceği gibi, belirsiz süreli olarak da yapılabiliyor. Sözleşmede açık biçimde süre belirlenmişse bu sürenin sonunda sona eriyor. Bu şekilde olmayan kira sözleşmesi nasıl sonlandırılır?

Yeni ev kira sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında, mal sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmede, ayrıca kiralama süresince uyulması gereken hususi şartlar da belirtiliyor. İşte yeni ev kira sözleşmesi örneği 2015...

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur? Kira sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

Kiracı bir evi kiralarken konut sahibi ile bir kira kontratı imzalar. Peki kira sözleşmesine dair bazı huşular biliniyor mu? İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Tarla kira sözleşmesi örneği!

Tarla kira sözleşmesi, tarla sahibi ile tarlayı kiralayan arasında kurulan anlaşmayı temsil eden bir belgedir. Peki, tarla kira sözleşmesi nasıl yapılır? Tarla kira sözleşmesi nedir? İşte Tarla kira sözleşmesi örneği…

Kira sözleşmesi nasıl yapılır Haberi

Kira sözleşmesi nasıl yapılır

Kira sözleşmesi TBK’nun 299’uncu maddesindeki tanıma göre, kiraya verenin bir malını belirli bir bedel karşılığında kiralayana; kira sözleşmesinde belirlenen süre boyunca kullandırma ve yararlandırma hakkına sahip olduğu bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Sözleşme serbestliği gereği taraflar kira bedelini serbestçe belirliyorlar. Eğer taraflar arasında kira bedelinde uyuşmazlık yaşanırsa hâkim, kira miktarını dürüstlük kurallarını dikkate alarak emsal ve rayiç kira bedellerine göre belirleyebiiliyor. 

Kira sözleşmesinin geçerli olabilmesi için kiracı ve kiralayanın bilgileri doğru şekilde yazılmalıdır. Bu nedenle ad soyad, T.C. numarası gibi alanların doğru olarak doldurulduğundan emin olunması gerekiyor. 

Eğer depozito alındıysa depozito miktarının belirtilmesi gerekiyor. Kiranın bedeli ve ödeneceği tarih ise net olarak belirtilmesi gerekiyor. 

Kira sözleşmesi örneği 2022!

(Meskenler/Konutlar İçin)

Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde...