19 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..



Kira sözleşmesi TBK’nun 299’uncu maddesindeki tanıma göre, kiraya verenin bir malını belirli bir bedel karşılığında kiralayana; kira sözleşmesinde belirlenen süre boyunca kullandırma ve yararlandırma hakkına sahip olduğu bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Sözleşme serbestliği gereği taraflar kira bedelini serbestçe belirliyorlar. Eğer taraflar arasında kira bedelinde uyuşmazlık yaşanırsa hâkim, kira miktarını dürüstlük kurallarını dikkate alarak emsal ve rayiç kira bedellerine göre belirleyebiiliyor. 

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesinin geçerli olabilmesi için kiracı ve kiralayanın bilgileri doğru şekilde yazılmalıdır. Bu nedenle ad soyad, T.C. numarası gibi alanların doğru olarak doldurulduğundan emin olunması gerekiyor. 

Eğer depozito alındıysa depozito miktarının belirtilmesi gerekiyor. Kiranın bedeli ve ödeneceği tarih ise net olarak belirtilmesi gerekiyor. 


Geri Dön