25 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi diğer bir ifade ile kira kontratı kiraya verenle kiralayacak kişi arasında gerçekleştirilen ve her iki tarafa da belli sorumluluklar ve haklar tanıyan bir sözleşme olarak biliniyor. İşte Kira sözleşmesi örneği 2022!



Ev yada iş yeri gibi mülk kiralamalarında kiracı ile mülk sahibi arasında yazılı bir anlaşma yapılması gerekiyor. Mülk sahibi ile kiracı arasında yapılacak olan kira sözleşmesi bu kapsamda büyük önem taşıyor. İmzalanan sözleşme ile kiracı hakları ve mülk sahibinin hakları yasal olarak güvence altına alınmış oluyor. 

Ayrıca iki taraf arasında gelecek dönemde yaşanabilecek anlaşmazlıkların önüne de kira sözleşmesi ile geçebiliyor. Mülk sahibinin bir gayrimenkulü kullanılması amacı ile kiraya vermesini ve kiracının da bu kullanıma karşılık bir bedel ödemeyi üstlendiğini belirten belgeye kira sözleşmesi veya kira kontratı adı veriliyor. 

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Sözleşmenin tarafları, kiracı ve kiraya veren oluyor. Kiracı, bu sözleşmeyle belirli bir gayrimenkulü kullanma ve ondan yararlanma yetkisini karşı tarafa vermiş oluyor. Kiracı da bunun karşılığında kararlaştırılan bedel ödemeyi taahhüt ediyor. İşte bu sözleşmeye, gündelik hayatta kira kontratı adı veriliyor. Bu kontrat belirli bir süre öngörülerek yapılabileceği gibi belirsiz süreli olarak da yapılabiliyor. 

Ev sahibinizle kira sözleşmesini imzalamadan önce tüm şartlarda anlaşmanızda fayda var. Sözleşmede belirtilen maddelere her iki tarafın da uyması gerekiyor. Eğer taraflardan biri sözleşmeye uymazsa diğerinin hukuki yollara başvurma hakkı bulunuyor. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamı kiracıları koruyan maddeler mevcut. 


Geri Dön