18 / 04 / 2024

kira sözleşmesinin tapuya şerhi

kira sözleşmesinin tapuya şerhi

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Kira sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?

Kira sözleşmesi ile kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da kira bedelini ödemeyi üstleniyor. Sözleşme tapuya şerh edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?

Kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Yapılan bu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi için gerekenler...

Kira sözleşmesinin tapuya şerhi!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan sözleşmenin tapuda gözükmesi için sözleşmenin tapuya şerhi gerekli oluyor. Kira sözleşmesinin tapuya şerhi için bazı belgeler isteniyor. Kira sözleşmesinin tapuya şerhi işleminin mali yönü ne kadardır?

Kira akdinin tapuya şerhi nasıl yapılır?

Kira akdi kiracı ve kiralayanın anlaşamları halinde tapuya şerh ettirilir. Kira akdinin tapuya şerhi nedir? kira akdinin tapuya şerhi nasıl yapılır? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor..

Kira şerhi nedir?

Kiracı ile kiraya veren kimse arasında yapılan kiralama işlemi üzerinde yapılan kira şerhi nedir? Kira şerhi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir? Yanıtı haberimizde...

Kira akdinin tapuya şerhi!

Kira akdinin tapuya şerhi, bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenen sözleşmenin tapuda belirtilmesi anlamına geliyor. Kira akdinin tapuya şerhi ve detayları haberimizde...

Kira sözleşmesinin şerhi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin şerhi işlemi için söz konusu sözleşmenin Tapu Sicil Müdürlüğü'ne ibrazı şart. Kira sözleşmesinin şerhi nasıl yapılır? için tıklayın...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

kira sözleşmesinin tapuya şerhi Haberi

kira sözleşmesinin tapuya şerhi

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak kabul ediliyor. 


Kira sözleşmesinin noterde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak taraflar yaşanabilecek herhangi bir zarar adına ispat açısından noterde imzalamayı tercih edebiliyor.


Kira sözleşmesinin tapuya şerhi!

Kural olarak kira sözleşmesi şahsi hak sağlıyor, bu nedenle kiracı ve kiralayan sözleşmeden kaynaklanan haklarını sadece birbirlerine karşı öne sürebiliyor, üçüncü şahıslara karşı ileri süremiyor.


Ancak kiracı ve kiralayan anlaşarak yapmış oldukları kira sözleşmesini tapuya yazdırabiliyor. Bunun için birlikte tapuya giderek istemde bulunmaları gerekiyor. Tapuya yazılan kira sözleşmesi bilhassa kiracı için ayni hak kuvvetinde bir...