29 / 03 / 2024

kira vergisi muafiyeti

kira vergisi muafiyeti

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisini kimi gelir sahipleri ödemiyor. Kanunen vergiden muaf sayılıyor. Peki, 2016'da kimler kira gelir vergisinden muaf? Kira gelir vergisi muafiyet sınırı nedir?

Kendi evi olup da kirada oturanlar vergi ödeyecek mi?

Kirada oturanlar evin kirasını indirebilir, daha az vergi ödeyebilir veya hiç vergi ödemeyebilir. Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, kira gelirinin safi tutarının tespitinde iki yöntem seçilebiliyor.

Kira vergisi iadesi nasıl alınır?

Yılda 3.300 liranın üzerinde kira geliri elde edenler 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorunda. Fakat istisnalar da var. Bu yazıyı okuyanlar bırakın vergi vermeyi üzerinde vergi iadesi bile alabilirler...

Kira vergisinden muaf olmanın yolları 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Beyanname verilmesi gereken vergide gider yöntemlerinden biri seçilerek vergiden muaf olunabiliyor. İşte kira vergisinden muaf olmanın yolları 2015...

Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

Kira geliri olanlar dikkat! Beyanname dönemi başladı. 2014'te evinizden elde ettiğiniz kira geliri 3 bin 300 liranın üzerindeyse son tarih 25 Mart Çarşamba. Peki Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

2 bin 400 YTL‘ya kadar olan kira geliri vergiden muaf

Maliye Bakanlığı, 2008 yılı içinde elde edilen kira gelirlerine uygulanacak istisna tutarını 2 bin 400 YTL olarak belirledi.

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! İşte emlak vergisi muafiyeti şartları 2023!

Siz de son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak vergisinden muaf olabilirsiniz. Peki pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli emlak vergisi muafiyeti şartları nelerdir?  İşte pek çok kişiyi ilgilendiren emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2023...

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

Emeklilere 200 metrekareden küçük tek bir ev için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak?

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Ev hanımları belli şartlarda emlak vergisi muafiyetinden muaf olabiliyor. Peki, hangi koşullarda vergiden muaf olunur? İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları...

Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Bazı koşulları taşıyan konut sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022 nelerdir?

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı? Arsa muafiyet koşulları neler?

kira vergisi muafiyeti Haberi

kira vergisi muafiyeti

2016'da kimler kira gelir vergisinden muaf?

Kira gelir vergisi, taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler tarafından ödeniyor. Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken bu vergiyi kimi gelir sahipleri ödemiyor. Kanunen vergiden muaf sayılıyor.


Peki, 2016'da kimler kira gelir vergisinden muaf? Kira gelir vergisi muafiyet sınırı nedir?


Kira gelir vergisi için her sene konut ve işyerlerinde farklı miktarlarda olmak üzere istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın altındaki gelirler için kira gelir vergisi ödenmiyor.


2016 yılı muafiyet sınırı konutlar için; 3 bin 600 TL

2016 yılı muafiyet sınırı işyerleri için; 29 bin TL.


Ayrıca, kira gelirinden bazı giderlerin de indirilmesi durumunda, vergi ödemelerinden yine muaf olunabiliyor. Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor:


- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek...