26 / 04 / 2024

kira vergisi nasıl beyan edilir

kira vergisi nasıl beyan edilir

Gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi beyan dönemi başladı. 2019 yılında kira geliri elde eden mükelleflerin 31 Mart tarihine kadar vergilerini beyan etmeleri gerekiyor.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

2020 kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin ödeme süresini uzattı. Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanır, yöntemi nedir? İşte merak edilen detaylar...

Kira geliri nasıl beyan edilecek?

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi dün başladı. Peki, kira geliri nasıl beyan edilecek? Kira geliri ne zamana kadar beyan edilebilecek?

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

2018'de kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile kira gelir vergisindeki yeni götürü gider uygulamasına açıklık getirildi. Peki, yeni götürü gider uygulaması ile kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

2016 yılı ev kira vergisi ne kadar?

1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kira gelir vergisinin mükellefleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2016 yılı ev kira vergisi ne kadar? 2016 yılı ev kira vergisi nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Kira ödemesi nasıl yapılır?

Kira gelirinin olması Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefiyetini doğuruyor. Kanunen belirlenen istisna bedelinin üstünde gelir elde eden kimseler kira gelir vergisi ödüyor. Peki, bunun için kira ödemesi nasıl yapılır?

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi yapılan kira anlaşmasına istinaden, kiracı ile mal sahibi arasında imzalanabildiği gibi noterde de imzalanabiliyor. Noterde imzalanan sözleşmeler için damga vergisi ödeniyor. Peki, kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

2015 yılı kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, ev veya işyerini kiraya veren kimseler kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

kira vergisi nasıl beyan edilir Haberi

kira vergisi nasıl beyan edilir

Konut veya iş yerinden kira alan kişiler için gelir vergisi beyan dönemi başladı. Geçen yıla kadar beyannameler martın 25’ine kadar verilebiliyordu. Bu yıl için süre biraz daha uzun, mart sonuna kadar verilebilmesi mümkün.

Ekonomist Dergisi yazarı Fatih Köprü çok kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi hakkında akla takılan soruları yanıtlandırdı...

1. Tüm kiraların banka aracılığıyla mı tahsil edilmesi gerekiyor?

İşyeri kiralamalarında, herhangi bir tutar sınırlaması olmaksızın kira tahsilat ve ödemelerinin, banka veya PTT aracılığıyla yapılması gerekiyor. Konut kiralarında ise bu zorunluluk her bir konut için 500 lira ve üzerindeki ödeme ve tahsilatlar için geçerli. Buna göre işyeri kirasının her halükarda, konut kirasının ise 500 lira ve fazla olması durumunda banka aracılığıyla tahsil edilmesi gerekiyor.

2. Günlük veya haftalık kiralamalar yapılıyor. Burada kira genellikle 500 liranın...