24 / 04 / 2024

kira vergisinin son günü

kira vergisinin son günü

Kira gelir vergisi senede 2 taksitte ödenebiliyor. Vergi taksitleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün...

Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün 25 Mart!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün 25 Mart 2015...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 71,43 arttı!

İstanbul'da konut giderleri kapsamında kira maliyetlerinin son bir yılda yüzde 71,43 yükseldiği belirlendi. 

İstanbul'da ev kiraları tavan yaptı!

Ev kira fiyatları son günlerde gündemden düşmüyor. İstanbul'da evlerin kira bedellerini görenler şok oluyor. Bodrum katlarda bile kira fiyatları bin 700 TL'ye ulaştı.

Kira fiyatları son 1 yılda ne oldu?

Türkiye'de arta kira ücretleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Peki, son bir sene içerisinde kira fiyatları ne oldu? İşte detaylar...

Kiralara özel okul dopingi!

Ankara'nın Ümitköy, Çayyolu ve Yaşamkent’te kira fiyatları son günlerde kira ücretleri bir hayli arttı. İlçe sakinleri bu duruma bölgedeki özel okulların neden olduğunu dile getiriyor. 

AVM'lerin kira gelirlerinde son durum ne?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kira geliri beyannamesi için son gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira geliri beyannamesi için son viraj. Vergi mükelleflerinin bugün mesai bitimine kadar beyanname vermeleri gerekiyor.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

Kira indiriminde son sözü Yargıtay söyleyecek!

Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. Çelişkili karar nedeniyle konu yargıya taşınınca indirim konusunda 'ihtiyati tedbir’ kararı alındı. 

Türkiye'de son bir yılda kira değer artışı yüzde 18!

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksacom’un açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut kira değeri son bir senede yüzde 18, satış değeri ise yüzde 35 arttı. 

Esnafa kira desteğinde son başvuru tarihi 11 Ocak'a uzatıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlara verilen gelir kaybı ve kira desteklerinde son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 11 Ocak'a uzatıldığını duyurdu.

kira vergisinin son günü Haberi

kira vergisinin son günü

Kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün!


Gelir vergisi süresi elektrik kesintisi nedeniyle uzatıldı!


Gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında kira gelir vergisi de bulunuyor. Bu vergi ev veya işyerini kiraya vererek istisna haddinden yüksek kira geliri olan mal sahipleri tarafından ödeniyor.


Vergi ödemeleri, beyanname vererek senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Beyannameler, 31 Mart'a kadar vergi dairesine veriliyor. İsteyen mükellefler vergi dairesine gitmeden internet üzerinden de beyannamelerini verebiliyor.


Kira gelirleri 1 MART - 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez ya da eksik olarak beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan...