28 / 03 / 2024

kira zam oranı 2015

kira zam oranı 2015

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Bu zam enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. İşte kira zam oranları Aralık 2015...

Kira zam oranı Ekim 2015 ne kadar oldu?

Kiraya sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde zam yapılıyor. Kira bedeline yapılacak zam üretici fiyat endeksi oranlarından yüksek olamıyor. Peki, kira zam oranı Ekim 2015 ne kadar oldu?

Üretici fiyat endeksi Temmuz 2015!

2015 Temmuz dönemine ait Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verileri, 3 Ağustos 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %5,62 arttı.

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

Şubat 2024 iş yeri kira artış oranı belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Merakla beklenen Şubat 2024 kira artış oranı, Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonuyla beraber kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamları da netlik kazandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelec

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Bu oranı duyan gözlerine inanamadı! İşte bir senelik kira zam oranları 

İş yerlerine özel uygulanacak zam oranları merak ediliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun beyan ettiği TÜFE'nin 1 senelik ortalamasına göre hesaplanan kira zam oranı, Mart enflasyonunun açıklanmasıyla yüzde 70.20 seviyesinde oldu.

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibini ve kriacıyı ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla beraber belli oluyor. Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Bu ay kiralara yüzde kaç zam yapılacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı ocak ayı kira zam oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, 2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahibi bu ay kiralara yüzde kaç zam yapacak? İşte detaylar...

Son Dakika: Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu! Dikkat çeken detay!

Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak tespit edilen kira artış oranı ağustos ayı için yüzde 49.65 olarak açıklandı.

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Ev sahipleri ve kiracıların arasındaki en büyük anlaşmazlık kira artış oranlarında yaşanıyor. Ancak ev sahipleri kiracılarına istedikleri oranda zam yapma hakkına sahip değiller. Peki, Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

kira zam oranı 2015 Haberi

kira zam oranı 2015

Kira zam oranları Aralık 2015!

Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Kiracıya ne kadar ve nasıl zam yapılacağı Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen mesken ve işyeri kiralamalarında farklı şekilde zam hesabı yapılıyor. Mesken kiracısına dönemin ÜFE oranlarına göre zam yapılıyor. Ancak hangi ÜFE oranına göre hesaplama yapılması gerektiği kanunda açıklanmıyor.


Bu doğrultuda TÜİK bir önceki yılın aynı ayına göre yapılması gerektiğini öngürürken, Yargıtay ise aldığı bir kararda on iki aylık ortalamalara göre hesaplama yapılması gerektiğini açıkladı.


Buna göre bir kesim kiraya bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranında zam yaparken, diğer bir kesim ise on iki aylık ortalamaları baz alarak kiracıya zam yapıyor. 


Ancak işyeri kiralamalarında, bu kural uygulanmıyor. Borçlar Kanunu kapsamında yapılan değişiklik...