29 / 03 / 2024

Kiracı dava açabilir mi

Kiracı dava açabilir mi

Kira hukuku gereğince kiracı ile mal sahipleri bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, mal sahibinin kiracının haklarına cevap vermemesi halinde kiracı ev sahibine dava açabilir mi? Açamaz mı?

Kiracı apartman yönetimine dava açabilir mi?

Anayapının korunması hususunda kiracılar söz sahibi olabilir mi? Apartmanda projeye aykırı olarak yapılan onarımların düzeltilmesini talep edebilir mi? Kiracı apartman yönetimine dava açabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı..

Kiracının dava hakkı!

Kiracı ancak, kendi kullanımına doğrudan doğruya etkili olan ve bağımsız bölümünden ortak yerlerle birlikte yararlanmasını kısıtlayan konularda aktif husumet ehliyetine sahip oluyor. İşte kiracının dava hakkı..

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ev sahipleri artık konuda kiracılara dava açabilecek!

Pek çok konut sahibi yüzde 25 zammı kabul etmezken, kiracılar da yüzde 25 zam sınırlaması konusunda ısrar ediyor. Bu kapsamda, konut sahiplerinin aslında dava açabileceği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Arabulucuda anlaşamayan ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Resmen açıklandı! Dava açmak...

1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 gün içinde 14 binden fazla başvuru geldi. Peki arabulucuda anlaşma yapılamazsa dava açılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Ev sahibi annem oturacak deyip kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır. Genelde ev sahiplerinin açmış olduğu davalar gündeme geliyor. Peki kiracı da ev sahibine dava açabilir mi? İşte detaylar!

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir?

Ev sahipleri özellikle kiracılar haklarının ne olduğunu merakla araştırmaktadır. Peki kiracılar bunları biliyor mu? İşte detaylar!

Kiracı evden çıktıktan sonra dava açabilir mi?

Kiracı ve ev sahibinin arasındaki iletişim bozulabilir. Hatta bu bozulma dava, mahkeme boyutuna kadar da gidebilir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

Kiracılar ev sahibiniz dava açabilir! Bu şartı çoğu kiracı bilmiyor! Bunu kulak arkası yapmayın!

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır ve bu haklar yasalar ile korunur. Ev sahibi bazı durumlarda kiracının tahliyesini isteyebilir ve dava açabilir. İşte detaylar!

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!

Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir, ev sahibi ve kiracıların hakları nelerdir? İşte merak edilenler!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda yeni dönem başlıyor! Bunu yapmadan dava açamayacaksınız!

Artan ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalara arabulucu şartı gelecek. Taraflar, dava açmadan hemen önce arabulucuya başvuracak. Burada anlaşma sağlanamaz ise mahkeme yoluna gidilecek. Direkt olarak mahkemeye dava açılması halinde ise davaların reddine karar verilecek. İşte detaylar…

Kiracı dava açabilir mi Haberi

Kiracı dava açabilir mi

Kiracı ev sahibine dava açabilir mi?

Kira hukuku gereğince kiracı ile mal sahipleri bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Mal sahibi kiracısını istediği an çıkaramazken, kiracı da aynı şekilde sözleşme bitmeden evden çıkamıyor.


Kiralama sürecinde kiracı mal sahibinden bazı zararların giderilmesini talep edebiliyor. Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir.


Ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması ya da önemli ölçüde engellemesi ve verilen sürede giderilmemesi hâlinde kiracı, sözleşmeyi feshedebilir.


Kiraya veren, kiralanandaki ayıbı gidermek yerine, uygun bir süre içinde ayıpsız benzeriyle değiştirebilir.


Kiraya veren, kiracıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın...