25 / 04 / 2024

kiracı depozito şartları

kiracı depozito şartları

Kira sözleşmesi ile taraflar birtakım sorumlulukların altına girmiş oluyor. Kiracı ilk kira ödemesinin yanında mal sahibinin talebine göre depozito ödemek ile de mükellef olabiliyor. Peki, kiracı hangi durumlarda depozitosunu geri alabilir?

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracıların bitmeyen tahliye tartışması: Bu 4 maddeye aman dikkat!

Binlerce konut sahibi ve kiracı, hangi şartlarda tahliyenin söz konusu olabileceğini merak ediyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından tahliye şartlarını tek tek sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Fahiş kira ve tahliye krizlerinde depozito ayrıntısı: Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri düşük kira bedellerinden, kiracılar ise fahiş zamlardan şikayetçi. 1 milyon takipçili nerde o eski tivitler isimli bir sayfa, X sosyal medya hesabından yeni bir örneği paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kira tespit davaları da zaman zaman bu anlaşmazlıklardan biri olabilir. Peki, kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte detaylar...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi patlak verdi. Yargıtaydan "kira uyuşmazlıklarında sulh hukuk mahkemeleri görevlidir" kararı çıktı işte detaylar...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracılar depozito ödemelerinde bu 4 konuya dikkat!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan enflasyon sorununun kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında enflasyon döneminde depozito sorununa da değindi. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

kiracı depozito şartları Haberi

kiracı depozito şartları

Kiracı hangi durumlarda depozitosunu geri alabilir?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Bu sözleşme ile taraflar birtakım sorumlulukların altına girmiş oluyor. Kiracı ilk kira ödemesinin yanında mal sahibinin talebine göre depozito ödemek ile de mükellef olabiliyor.


Depozitonun sınırları, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunen depozito en fazla üç aylık kira bedelinde oluyor ve kiralamanın sona erdiği dönemde geri iade ediliyor.


Buna göre kira bedelinin aylık 1.000 TL olduğunu düşünelim. Vereceğiniz en yüksek kira bedeli 3.000 TL olup; kiralama süresinde herhangi bir zarar yaşanmaması durumunda bu bedeli geri alabileceksiniz. 


Peki, kiracı hangi durumlarda depozitosunu geri alabilir? Kiracı hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz?


Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde kiracının...