26 / 04 / 2024

kiracı depozitosunu nasıl alır

kiracı depozitosunu nasıl alır

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracılardan eve girerken depozito tahsil ediliyor. Peki, kiracı verdiği bu depozitosunu ne zaman ve nasıl alabilir?

Ev sahibi ne kadar depozito isteyebilir?

Kira depozitosu, Kiracılar Yasasına göre, vadeli hesaba yatırılan ve faizi kiracının olan güvence parası olarak ifade ediliyor. Peki, ev sahibi ne kadar depozito isteyebilir?

Kiracı depozitosunu nasıl alır?

Kiracının evi kiralarken ileride olası bir problemin yaşanması durumunda güvence olarak depozito ödüyor. Kiracının evi kiralarken ödediği depozito geri alınır mı? Kiracı depozitosunu nasıl alır?

Kira depozitosu nasıl geri alınır?

Kiraladığınız daireyi, sözleşmede belirtilen esaslar dahilinde aldığınız gibi bıraktığınızı ancak, ev sahibinin bazı problemlerin evde kiralamadan önce olmadığını iddia ettiğini farz edelim. Böyle bir durumda kira depozitosu nasıl geri alınır?

Kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

Kiracı, kiraladığı ev için ev sahibi ile yapılan anlaşma doğrultusunda evden çıkarken geri almak koşulu ile depozito öder. Ancak bazı olumsuz durumlarda kiracı, depozitosunu geri alamaz. Peki kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Kira zamları nasıl belirlenir? Ev sahibi ve kiracılar aman bu detaylara dikkat!

Evini yüksek fiyattan kiralamak isteyen konut sahipleri ile kiracılar arasında sık sık anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor. Peki kira zamları nasıl belirlenir? Yasal zam oranı nedir? İşte merak edilenler...

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zammı tartışmaları devam ediyor. Peki kiraya nasıl zam yapılmalı?

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

kiracı depozitosunu nasıl alır Haberi

kiracı depozitosunu nasıl alır

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların cebinden çıkan masraflar arasında depozito bedeli yer alıyor. Depozito, eve girerken ileride yaşanması muhtemel sorunların tahsili adına mal sahibinin güvencesi için alınıyor. 

Kiracı depozitosu ile ilgili hususlar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Mal sahibi burada belirtilen sınırdan fazla depozito alamıyor. Söz konusu güvence üç aylık kira bedeli ile sınırlandırılıyor. 

Örneğin bir konut kiraladığınızı ve kira bedelinizin 2.500 TL olduğunu düşünelim. Bu durumda depozito için maksimum 7.500 TL depozito ödeyebilirsiniz. Mal sahibi bu rakamdan daha yüksek bir bedeli talep etme hakkına sahip olamaz.

Kiralamanın sona ermesi halinde ise ilk başta verilen bu depozitonun ne zaman ve nasıl geri alınacağı merak konusu. Peki, kiracı depozitosunu ne zaman alır?

KİRACI DEPOZİTOSUNU NE ZAMAN ALIR?

Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde eğer taraflar arasında maddi yönden...