16 / 04 / 2024

Kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur

Kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur

Kiracı su borcunu ödemeden evi boşaltırsa ne yapılabilir? Su borcunu ev sahibi mi öder?Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur?

Dairenizi kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın elektrik, su ve doğalgaz gibi borçlarını ödemeden evden çıktığını düşünelim. Bu durumda kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur? İşte yanıtları...

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı kirayı ödemeden kaçtı ne yapabilirim?

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahiplerinin yaşadıkları sorunların başında kiracısının borcunu ödemeden kaçması geliyor. Peki, siz de "Kiracı kirayı ödemeden kaçtı ne yapabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kocasinan Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, pandemi kapsamında 44 kiracısının toplamda 1 milyon 430 TL kira bedeli borcunu silme kararı aldı.

Talas Belediyesi kiracıların 10 aylık kira borcunu sildi!

Kayseri Talas Belediyesi, pandemi döneminde faaliyetleri duran ve işleri durma noktasına gelen belediye kiracılarının 10 aylık borcunu sildi. 

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İki daireyi aynı kişi kiraladığında kira sözleşmeleri ayrı mı olmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Üst üste olan iki saire sahibiyim. Eski kiracı, elektrik ve su parasını ödemedi. Yeni talip, bir usta, üst katta kendisi oturacak alt katta da çalıştığı bir ustayı oturtacak, kiraları kendisi ödeyecek. Buna dair bir kira sözleşmesini nasıl yaparız?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur Haberi

Kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur

Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasındaki anlaşmayı belgelendirmeye yarıyor. Tarafların noter huzurunda imzalayabildikleri kira sözleşmesi, noter olmadan da bir şahit huzurunda taraflar arasında imzalanabiliyor. Noterde yapılan kira sözleşmeleri daaha güvenli oluyor. 


Kira sözleşmesi yaparken anlaşmaya dair tüm detayların ev sahibi ile kiracı arasında konuşulması ve anlaşmaya varılması gerekiyor. Sözleşmede belirtilmesi gereken önemli hususlardan biride abonelikler olarak karşımıza çıkıyor.


Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahibi kiracının kulladığı doğalgaz, elektrik ve su faturalarını ödemekle yükümlü değildir, bu yükümlülük kiracı ait olarak biliniyor. Kiracı su borcunu ödemeden evi boşaltırsa, mal sahibi kiracının kullandığı tarihleri yetkili birime bildirerek bu borcu ödemekten kurtulabiliyor. 


Ev sahipleri kira kontratında abonelikleri kiracının sorumluluğunda olduğunu belirtmeli ve kiracı abonelikleri almadan evin teslim edilmemesi bu...