24 / 04 / 2024

Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı su borcunu ödemeden evi boşaltırsa ne yapılabilir? Su borcunu ev sahibi mi öder?Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?



Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasındaki anlaşmayı belgelendirmeye yarıyor. Tarafların noter huzurunda imzalayabildikleri kira sözleşmesi, noter olmadan da bir şahit huzurunda taraflar arasında imzalanabiliyor. Noterde yapılan kira sözleşmeleri daaha güvenli oluyor. 


Kira sözleşmesi yaparken anlaşmaya dair tüm detayların ev sahibi ile kiracı arasında konuşulması ve anlaşmaya varılması gerekiyor. Sözleşmede belirtilmesi gereken önemli hususlardan biride abonelikler olarak karşımıza çıkıyor.


Kiracı su borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahibi kiracının kulladığı doğalgaz, elektrik ve su faturalarını ödemekle yükümlü değildir, bu yükümlülük kiracı ait olarak biliniyor. Kiracı su borcunu ödemeden evi boşaltırsa, mal sahibi kiracının kullandığı tarihleri yetkili birime bildirerek bu borcu ödemekten kurtulabiliyor. 


Ev sahipleri kira kontratında abonelikleri kiracının sorumluluğunda olduğunu belirtmeli ve kiracı abonelikleri almadan evin teslim edilmemesi bu tür sorunların yaşanmamasının çözümü olabiliyor. 


Kirayı ödeyemiyorum ev sahibi beni icraya verebilir mi?




Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön