23 / 04 / 2024

kiracı hakkında Türk borçlar kanunu 325. maddesi

kiracı hakkında Türk borçlar kanunu 325. maddesi

Hayatın olağan akışı içerisinde beklenmeyen durumların meydana gelmesi sonucu aslında oturmayı planladığınız bir evden süresinden önce çıkmanız gerekebilir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Mercedes 1920 TL'ye mi  Satılıyor? İkinci El Araç Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Değişiklik Hakkında Son Karar!

Dev otomotiv markası olan Mercedes modeli 1920 TL'ye satışa sunuldu. İkinci el araçlara gelen karar sonrasında bu satış fiyatı adeta hayrete düşürdü. İşte 1920 TL'ye satışa sunulan Mercedes modeli hakkında tüm detaylar... 

Kuveyt Türk’ten emekliler hakkında flaş açıklama. Promosyon miktarları değişti

Kuveyt Türk'ten emekli vatandaşlar hakkında yeni bir açıklama geldi. Emekli vatandaşların bankadan alacağı promosyon miktarlarına güncelleme geldi. İşte detaylar...

Köz tadında Türk kahvesi hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Kahve severlerin elinin altında hazır  bulunan  ve istedikleri zaman Türk kahvesi yapabilme kolaylığı sunan kahve makinesi köz tadında 5 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlar.İşte ürün hakkında merak ettikleriniz..

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Yerli alamadı yabancıya gitti! Türk Traktör rakamları açıkladı

Türk Traktör 2022 yılı üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde net dönem karı elde ettiğini duyurdu. Şirket, 9 aylık net dönem karında Türk Lirası bazında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 94’lük artış sağladı.

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 25 soruda TOKİ hakkında merak edilenleri paylaştı. İşte 25 soruda TOKİ detayları…

Dolar ve Euro'dan sonra yeni gelişme! Türk lirası da çok değer kazanacak! Tarih resmen verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu başlıkları arasında Türk lirasının değeriyle ilgili konu da vardı.

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Türk ürünleri hakkında flaş gelişme! Market rafları kiralanacak

Türkiye'nin ürünleri hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Buna göre Türk ürünleri için uzak ülkelerde market rafları kiralanacak.

kiracı hakkında Türk borçlar kanunu 325. maddesi Haberi

kiracı hakkında Türk borçlar kanunu 325. maddesi

Hayatın olağan akışı içerisinde beklenmeyen durumların meydana gelmesi sonucu aslında oturmayı planladığınız bir evden süresinden önce çıkmanız gerekebilir. Şöyle düşünün ki; çok beğendiğiniz bir ev kiraladınız ve 2 yıllık kira sözleşmesi yaptınız. Fakat 6. ayda eşinizden boşandığınız için daha küçük bir eve çıkmanız gerekti. Bu durumda geriye kalan 18 ayın kirasını ödemeniz mi gerekecek yoksa sadece bir bildirim ile kira sözleşmenizi hiçbir bedel ödemeksizin feshedebilecek misiniz? 

Türk Borçlar Kanunu’nun düzenlenmeleri aslında ağırlıklı olarak kiracıyı koruyor olsa da, böyle bir durumda hak kaybına sebebiyet vermemek açısından kiraya vereni de koruyan hükümler içermektedir. Buna göre, kira sözleşmesinde belirlenen süreden önce evini tahliye etmek isteyen kiracı hakkında Türk Borçlar Kanunu’nun 325.maddesi uygulama alanı bulacaktır; 


“Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği...