25 / 04 / 2024

Yerli alamadı yabancıya gitti! Türk Traktör rakamları açıkladı

Yerli alamadı yabancıya gitti! Türk Traktör rakamları açıkladı

Türk Traktör 2022 yılı üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde net dönem karı elde ettiğini duyurdu. Şirket, 9 aylık net dönem karında Türk Lirası bazında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 94’lük artış sağladı.



Türk Traktör, 2022 yılının üçüncü çeyreğine ait bilançosunu yayınladı.

Türk Traktör, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde piyasa beklentisi olan 550 milyon liranın üzerinde 652,7 milyon Türk Lirası net dönem karı elde etti. Böylece şirketin 9 aylık net dönem karı 1 milyar 612 milyon Türk Lirası ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94 oranında artış gösterdi.

3. çeyrek finansalları ile birlikte şirketin 9 aylık dönem FAVÖK marjı yüzde 15,2, net kar marjı ise yüzde 11 ve brüt kar marjı yüzde 18,9 olarak hesaplandı. 2021 yılındaki vergi yapılandırmasının katkısı ve de artan teşvik kullanımları da net kara destek sağladı.

Şirket yılın ilk 9 ayında geçen yıla göre oranla cirosunu yüzde 82 artırarak 14 milyar 616 milyon Türk Lirası’na yükseltti. Toplam traktör satış adedinde yüzde 11’lik düşüşe rağmen ise toplam gelirlerinin yüzde 22 oranında oluşturan traktör dışı iş alanlarından gelen katkı büyümeye de destek sağladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön