25 / 04 / 2024

kiracı tahliyeleri

kiracı tahliyeleri

Ev ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralam süresince tarafların bu sözleşmeye uymaları gerekiyor. Peki, kracı tahliyesi 2016 gerekçeleri nelerdir?

Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kiracı ne zaman tahliye edilir? Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Kiracı istediği zaman evden çıkamayacağı gibi mal sahibi de her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki kiracı tahliyesi için ne yapılır? Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir?

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

1 Temmuz 2014 itibariyle 10 yıllık kiracı tahliyeleri başlıyor!

01 Temmuz 2012 de yürürlüğe giren Borçlar Kanunu yukarıda belirtilen 10 yıllık sürenin sonunda tahliye ile ilgili maddesini 2 yıllık süre ile erteleyerek 01 Temmuz 2012’den önce 10 yılı biten kira sözleşmeleri için 01 Temmuz 2014’e erteleme hükmü getirdi.

10 yıllık kiracı tahliyeleri yarın başlıyor!

Borçlar Kanunu Madde 347'ye göre ev sahipleri artık 10 yılı dolduran kiracılarını herhangi bir gerekçe koşulu olmadan evden çıkarabilecek. 10 yıllık kiracı tahliyeleri yarın başlıyor...

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak!

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak! Borçlar Kanunu madde 347 ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden tahliye edebilecek..

5 yılı dolduran kiracı tahliyesi!

1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla ev sahipleri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edebiliyor. Kanun gereğince 5 yılı aşan kiracılar diğerlerinden 3 sene sonra çıkartılabilecek. İşte 5 yılı dolduran kiracı tahliyesi...

Tarihi Filibe Köftecisi'ne tahliye kararı!

Kuruluşu 122 yıl öncesine uzanan Sirkeci’deki Meşhur Tarihi Filibe Köftecisi, Borçlar Kanunu’nun kiracı tahliyeleri ile ilgili maddesi uyarınca yerinden oluyor.

İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısını istediği zaman tahliye edemiyor. Peki, diğer kiracılar nasıl tahliye edilir? İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı? İşte ihtiyaçtan kiracı tahliyeleri..

10 yıllık kiracı nasıl tahliyeleri 2014!

Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar ancak kanunda belirtilen haklı nedenlerin olması durumunda tahliye edilebiliyor. Ancak, madde 347 gereğince, 10 yılı dolan kiracılar bu haklı nedenler olmadan da tahliye edilebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı nasıl tahliye

10 yıllık dükkan kiracıları çıkarılamayacak mı?

10 yıllık kiracı tahliyeleri, kiracı ve taşınmaz sahipleri arasında anlaşmazlıklara neden olabiliyor. Bunun üzerine hazırlanan yeni tasarıya göre 10 yıllık dükkan kiracıları çıkarılamayacak mı? İşte yanıtı..

10 yıl dolan kiracı nasıl tahliye edilir?

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, 10 yılı dolan kiracılar haklı nedenler olmadan da tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıl dolan kiracı nasıl tahliye edilir? İşte 10 yıllık kiracı tahliyeleri...

10 yıllık kiracıların tahliyeleri devam ediyor!

1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla kiracı tahliyelerinde yeni bir dönem başladı. Taşınmaz sahipleri gerekçe göstermeden 10 yıllık kiracısını tahliye edebiliyor. 10 yıllık kiracıların tahliyeleri devam ediyor..

Cevat Kazma: Eski kiracıların tahliyeleri en çok banka şubelerini ilgilendiriyor!

Borçlar Kanunu’nda kiracıların tahliyesi ile ilgili yeniden düzenlenen ve mülk sahibinin lehine dönen uygulama, 10 yılı aşmış kurumsal kiracıların başına dert açabilir. Avukat Cevat Kazma’ya göre yeni uygulamadan en çok bankalar etkilenecek.

Kiracıları ilgilendiren önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi!

Oturduğu evde veya işlettiği dükkanda 10 yılı dolduran kiracı, hiçbir sebep gösterilmeksizin tahliye edilebilecek. Borçlar Kanunu'nun kiracıların tahliyeleri ile ilgili maddesi, 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi.

10 yılı dolduran kiracıya tahliye 1 Temmuz'da başladı!

1 Temmuz 2014 tarihinde Borçlar Kanunu'nun 10 yıllık kiracıların tahliyeleri ile ilgili esasları yürürlüğe girdi.Bugünden itibaren ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını gerekçesiz tahliye edebilecek..

1 Temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı!

Borçlar Kanunu madde 347 'de yer alan 10 yıllık kiracıların tahliyeleri ile ilgili uygulama bugün yürürlüğe girdi. Böylece 1 Temmuz itibarıyla kiracılıkta yeni dönem başladı...

10 yılını doldurmuş kiracının tahliyesi 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi!

Kiracıların tahliyeleri, Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. 10 yılını doldurmuş kiracının tahliyesi 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi. Artık ev sahipleri 10 yılını doldurmuş kiracısını gerekçesiz tahliye edebilecek...

1 Temmuz 2014 itibariyle 10 yıllık kiracı tahliyeleri başlıyor!

01 Temmuz 2012 de yürürlüğe giren Borçlar Kanunu yukarıda belirtilen 10 yıllık sürenin sonunda tahliye ile ilgili maddesini 2 yıllık süre ile erteleyerek 01 Temmuz 2012’den önce 10 yılı biten kira sözleşmeleri için 01 Temmuz 2014’e erteleme hükmü getirdi.

10 yıllık kiracı tahliyeleri yarın başlıyor!

Borçlar Kanunu Madde 347'ye göre ev sahipleri artık 10 yılı dolduran kiracılarını herhangi bir gerekçe koşulu olmadan evden çıkarabilecek. 10 yıllık kiracı tahliyeleri yarın başlıyor...

kiracı tahliyeleri Haberi

kiracı tahliyeleri

Kiracı tahliyesi 2016!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Ev ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralam süresince tarafların bu sözleşmeye uymaları gerekiyor.


Kiracı, kira bedelini kira süresince belirlenen tarihlerde ve eksiksiz olarak ödemekle yükümlü oluyor. Mal sahibi de, kiralama süresi boyunca yasal gerekçesi olmadan kiracısından tahliyesini isteyemiyor.


Kiracı tahliyesi 2016 gerekçeleri nelerdir?


Mal sahibinin tahliye şartları

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

-Gereksinim, 

-Yeniden inşa 

-İmar

-Yeni malikin gereksinimi


2.Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle

-Tahliye taahhütnamesi vermesi

-İki haklı ihtar alması

-Aynı ilçede evinin bulunması



Satın alınan evdeki kiracının tahliyesi!




Işıl Seren...