25 / 04 / 2024

Kiracı tahliyesi nasıl olur

Kiracı tahliyesi nasıl olur

Ev ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralam süresince tarafların bu sözleşmeye uymaları gerekiyor. Peki, kracı tahliyesi 2016 gerekçeleri nelerdir?

Kiracıdan kaynaklanan tahliye gerekçeleri!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde feshedebiliyor. Peki, kiracı ne yaparsa mal sahibi çıkarabilir? İşte kiracıdan kaynaklanan tahliye gerekçeleri..

Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kiracı ne zaman tahliye edilir? Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Kiracı tahliye süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kiracı tahliye süresi nedir?

Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır? İşte kira sözleşmesi fesih koşulları..

Kiracı tahliyesi için ne yapılır?

Kiracı istediği zaman evden çıkamayacağı gibi mal sahibi de her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki kiracı tahliyesi için ne yapılır? Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi kiracısını ne zaman tahliye edebilir?

Ev sahibinin, kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Haklı sebepleri olmayan ev sahibi kiracısını evden çıkaramıyor. Peki, ev sahibi kiracısını ne zaman tahliye edebilir?

Kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi!

Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre, mal sahibinin haklı gerekçelerinin olması halinde kiracının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi mümkün mü?

Kiracı tahliye davası uzun sürer mi?

Kiralayanın bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor. Bu haklı gerekçeler Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Peki, kiracı tahliye davası uzun sürer mi?

Tahliye taahhütnamesi nedeniyle tahliye!

Tahliye taahhüdü kiracı ile mülk sahibi veya vekili arasında imzalanan ve kiracıyı gayrimenkulden belirtilen tarihte çıkarmasını sağlayan resmi belge niteliği taşıyor. İşte, tahliye taahhütnamesi nedeniyle tahliye!

Tahliye taahhütnamesi nasıl icraya konulur?

Kiracının belirlenen tarihte kiraladığı evi şartsız boşaltacağına dair imzaladığı resmi belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nasıl çözülür? Tahliye taahhütnamesi nasıl icraya konulur?

Kentsel dönüşümde kiracı tahliyesi nasıl olur?

Riskli binaların yıktırılması sürecinde maliklere verilmesi gereken süreler 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince binada oturan kiracılara da veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kiracı ne zaman çıkarılabilir?

Borçlar Kanunu'nda kiracı tahliyesi ile ilgili açıklamalara yer veriliyor. Borçlar Kanuna göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Peki, kiracı ne zaman çıkarılabilir?

Kiracının tahliye hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için, konut kiralayan kiracıların ev sahibine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracının tahliye hakları nelerdir? Kiracı hangi durumlarda tahliye edilemez?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracı tahliyesi ile ilgili açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Borçlar Kanuna göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Peki, kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Kira zamları nasıl belirlenir? Ev sahibi ve kiracılar aman bu detaylara dikkat!

Evini yüksek fiyattan kiralamak isteyen konut sahipleri ile kiracılar arasında sık sık anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor. Peki kira zamları nasıl belirlenir? Yasal zam oranı nedir? İşte merak edilenler...

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zammı tartışmaları devam ediyor. Peki kiraya nasıl zam yapılmalı?

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Kiracı tahliyesi nasıl olur Haberi

Kiracı tahliyesi nasıl olur

Kiracı tahliyesi 2016!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Ev ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralam süresince tarafların bu sözleşmeye uymaları gerekiyor.


Kiracı, kira bedelini kira süresince belirlenen tarihlerde ve eksiksiz olarak ödemekle yükümlü oluyor. Mal sahibi de, kiralama süresi boyunca yasal gerekçesi olmadan kiracısından tahliyesini isteyemiyor.


Kiracı tahliyesi 2016 gerekçeleri nelerdir?


Mal sahibinin tahliye şartları

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

-Gereksinim, 

-Yeniden inşa 

-İmar

-Yeni malikin gereksinimi


2.Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle

-Tahliye taahhütnamesi vermesi

-İki haklı ihtar alması

-Aynı ilçede evinin bulunması



Satın alınan evdeki kiracının tahliyesi!




Işıl Seren...