26 / 04 / 2024

Kiracının devir hakkı

Kiracının devir hakkı

Kiracı kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Peki kiracının devir hakkı nedir? Kiracının devri nasıl olur?

Apartman kiracı yönetmeliği!

Apartman dairesinde kiracı olarak mesken ihtiyacını karşılayan kimselerin kiraya konu olan gayrimenkul ve apartman üzerinde bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Söz konusu hak ve sorumluluklar apartman kiracı yönetmeliği kapsamında bulunuyor...

Kiracının devir hakkı nedir?

Borçlar Kanunu kiracı hukukuna göre, kiracı hakları arasında kiracının devir hakkı bulunuyor. Kanuna göre, kiracının devir hakkı nedir? Kiracı devir hakkını nasıl kullanılıyor? İşte yanıtı...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Milyonlarca kiracının kirası düşecek!

20 milyon kiracının yüzünü güldürecek olan düzenleme Meclis'ten geçti. Kira artışlarında yüzde 27 olarak uygulanan tavan artış oranı yüzde 16'ya indi. Düzenlemenin kabul edilmesiyle beraber 1.000 liralık kirada 270 lira olan tavan artış oranı da 110 lira azalarak 160 TL'ye indi.

Kur baskısından kurtulan kiracının maliyet hesabı yapması kolaylaştı!

Cumhurbaşkanlığı tebliğiyle kira sözleşmeleri TL cinsinden yapılmaya başlandı. Kur baskısından kurtulan kiracının maliyet hesabı yapması kolaylaştı. Uzmanlar, yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinin arttığım söylüyor... 

Nivo Ataköy'de 2 yıl kiracınız hazır!

Nivo Ataköy'de 2 yıl kiracınız hazır.. Dükkan ve mağazalarda kiracıyı hazır eden projede yüksek tavanlı cadde cepheli dükkanlar yer alıyor. 

Alarko GYO, Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini uzatıyor!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılması talebi hakkında açıklama yaptı.

9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler!

Yangın sigortası hakkında bilmediğimiz bir çok şey var. Fortune editörleri bu ay merak edenler için "9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler" başlıklı haberi yayınladı..

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıya açılan tahliye davasının sonuçlanması ile kiracı evi ne kadar sürede boşaltmalı? Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Lojmanda oturan kamu görevlilerine öncelikli satın alma hakkı!

''Torba Tasarı" Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Tasarıya göre kamu konutlarında oturan vatandaşlar ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak.    

7 soruda kiracının hakları!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının yanı sıra bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi hangi durumlarda tahliye talep edebilir?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

Kiracının devir hakkı Haberi

Kiracının devir hakkı

Kiracının devri nasıl olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısının bazı hak ve yetkileri bulunuyor. Örneğin, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabiliyor.


Bu yenilik ve değişikliklerin yapılması sırasında kiraya veren, kiracının menfaatlerini gözetmekle yükümlü oluyor. Kiracının, kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır. 


Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.Peki, kiracının devri nasıl olur?


Kira ilişkisinin devri

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz.


Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya...