26 / 04 / 2024

kiracının tahliyesi için ihtarname

kiracının tahliyesi için ihtarname

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre veriyor. İşte kiracıya gönderilecek ihtarname örneği 2015..

Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015!

Mesken ya da işyeri kiralayan kiracılar, mal sahibi tarafından ancak kanunda yer alan haklı nedenlerin doğması halinde bir ihtarname ile tahliye edilebiliyor. İşte kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015...

Kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, ev sahibinin kiracısını evinden çıkarabilmesi için bazı haklı nedenlerin olması gerekiyor. Peki, kiracıya tahliye davası nasıl açılır? İşte yanıtı...

Kiracının tahliyesi istemi nasıl yapılır?

Borçlar Kanunu esaslarına göre taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kiracının tahliyesi istemi nasıl yapılır?

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla yükselen kiralar. Kiralık konut arayanlar bütçesine göre ev bulamazken, zam sınırı için de sadece 3 ay kaldı.

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir?

Bolu'da bir ev sahibi kayıp kiracısını bulmak için seferber oldu!

Bolu'da, bir ev sahibi uzun süredir haber alamadığı kiracısının bulmak için seferber oldu. Ev sahibi hastaneleri araştırıp, yakınlarıyla irtibata geçen ev sahibi, sonuç alamayınca polis ekiplerinden yardım istedi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

Bayer, Monsanto'yu satın almak için teklifte bulundu!

Alman kimyacılık devi Bayer, dünyanın en büyük tarım ilacı ve genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi Amerikalı Monsanto'yu satın almak için 62 milyar dolarlık teklifte bulundu.

Batman 1472 konutlarının ismi için anket yapılacak!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs yolu üzerindeki 1472 konut alanının ismi için Batman Emekliler Derneği, anket çalışması yapacak.

Kadıköy'de doğru kentsel dönüşüm için fırsat devam ediyor!

AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu, Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği belirtti. Erkutoğlu, doğru bir kentsel dönüşüm için fırsatın devam ettiğini söyledi.

Sağlıklı dönüşüm için kaliteli beton kullanılmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, kentsel dönüşüm çerçevesinde müteahhitlerle büyük bir anlaşma yaptıkların söyledi. Vardar, sağlıklı bir dönüşüm için kaliteli beton kullanılması gerektiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm için herkesin çaba göstermesi gerekir!

Altınörs: "Kentsel dönüşüm için başta belediyemiz olmak üzere tüm resmi dairelerimizin, ev sahiplerimizin ve müteahhitlerimizin çaba göstermesi gerekmektedir." dedi.

TOKİ, Antalya Serik İlçesi'nde dönüşüm için ihaleye çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin en lüks otellerinin, en iyi golf tesislerinin, futbol antrenman sahalarının bulunduğu Belek, Kadriye gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Serik İlçesi'nde kentsel dönüşüm için ihaleye çıktı.

kiracının tahliyesi için ihtarname Haberi

kiracının tahliyesi için ihtarname

Kiracıya gönderilecek ihtarname örneği!

Kiracı kira sözleşme süresi boyunca tespit edilen kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre veriyor.


Verilen bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gün oluyor. 


Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlıyor. Kiracıya gönderilecek ihtarname örneği şu şekilde sıralanıyor:


Kira tahliye ihtarname örneği..


İHTAR EDEN :……. 

VEKİLLERİ :…….

KARŞI TARAF :…….

KONU : 


……………….  kira  bedeli ………………. sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.


AÇIKLAMALAR :


1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ……. tarihli sözlü kira...