18 / 04 / 2024

Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015!

Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015!

Mesken ya da işyeri kiralayan kiracılar, mal sahibi tarafından ancak kanunda yer alan haklı nedenlerin doğması halinde bir ihtarname ile tahliye edilebiliyor. İşte kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015...



Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015!

Mesken ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi tarafından ancak kanunda yer alan haklı nedenlerin doğması halinde tahliye edilebiliyor.


Kiracının tahliye edilebilmesi için en az 1 ay öncesinden ihtarname gönderilmesi gerekiyor. Bu süre, tahliye gerekçesine göre değişkenlik gösterebiliyor.


Örneği içinde kiracısı olan bir mesken satın aldığınızı ve yeni malik gerekçesi ile kiracının tahliyesini istediğinizi düşünelim. Bu durumda, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilirsiniz.


Kiracının ödemelerini yapmaması durumunda da tahliye ihtarnamesi göndererek kiracınızdan tahliyesini isteyebilirsiniz.


Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği:


İHTAR EDEN           :....... 

VEKİLLERİ            :.......

KARŞI TARAF          :.......


KONU                 : 

.......  kira  bedeli ....... sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.


AÇIKLAMALAR          :

1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ....... tarihli sözlü kira mukavelesi gereği aylık ....... kira bedeli ile kiracı olarak oturmaktasınız.



2-Her ayın 1 ile 5 arasında Bankaya yatırmanız gereken ....... .......  kira bedelini bu güne kadar yatırmamış bulunmaktasınız. 


3-....... ....... kira bedelini ihtarnamenin tebliğinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde ödemeniz, ödemediğiniz taktirde Borçlar Kanunu 260 maddesi gereğince hakkınızda alacak ve tahliye davası açacağımızı yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtaren bildiririz. 

 

İSTEM SONUCU         :

İş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren otuz gün içinde ....... ....... kira bedelini ödemeniz, ödemediğiniz taktirde hakkınızda temerrüt nedeniyle tahliye ve alacak davası açacağımızı ihtaren bildiririz.

             

İHTAR EDEN VEKİLİ

.......



SAYIN NOTER   : 

Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir suretinin karşı tarafa tebliğini, tebliğ şerhi taşıyan bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer suretinin dairenizde saklanmasını saygılarımla talep  ederim. 



İHTAR EDEN VEKİLİ

.......




Kiracı tahliyesi için ne yapılır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön