19 / 04 / 2024

Kiracı tahliyesi için dilekçe!

Kiracı tahliyesi için dilekçe!

Kiraya konu olan ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kontrat süresi bitmeden kiracı tahliye edilebiliyor. İşte kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri be kiracı tahliyesi için dilekçe...



Kiracı tahliyesi için dilekçe!

Gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira kontratı süresinin dolması beklenmeden; bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde, kiracı tahliye edilebiliyor.


Kontrat süresi bitmeden tahliye sebepleri

Kontrat süresi bitmeden tahliye sebeplerinden birinin söz konusu olması halinde, kiracı tahliyesi için Sulh Hukuk Hakimliği'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Kontrat süresi bitmeden tahliye sebepleri şu şekilde sıralanıyor;


- İcra takibinin yapılması

- Mal sahibinin "ihtiyacı" olması

- Söz konusu evin el değiştirmesi

- Gayrimenkul tadilatının gerekliliği

- İhtar durumu


Kiracı tahliyesi için dilekçe örneği..


....... SULH HUKUK HAKİMLİĞİ'NE

.......



DAVACI :


VEKİLİ :


DAVALI :


KONU:Tahliye


DAVA DEĞERİ : Bir yıllık kira bedeli .......


AÇIKLAMALAR :

1-Davalı müvekkilimizin ....... adresindeki arsasında 3 yıldır kiracı olarak bulunmaktadır. Kira sözleşmesinin başlangıç tarihi ....... olup son yılki kira bedeli ise ....... olarak taraflarca belirlenmiş idi.


2-Sözleşmenin bitiş tarihinden önce kiracıya müvekkilimizin arsayı yeni dönemde kendisine kiralamayacağını ....... Noterinin ....... tarih ve ....... yevmiye numaralı ihtarnamesi ile bildirmiş idik. 


3-Kiracı bu ihtarımıza ve sayısız sözlü uyarılarımıza rağmen gayrımenkulü tahliye etmemiştir.


4-Yüce mahkemenin BK 262 gereği gayrımenkulün tahliyesine karar vermesini istemekteyiz. 


YASAL NEDENLER : BK. Ve İlgili Mevzuat


KANITLAR : Kira Sözleşmesi, İhtarname, 


İSTEM SONUCU :

Açıklanan nedenlerle sözleşmenin feshi nedeniyle davalının kiralanandan tahliyesine , yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz. 



DAVACI VEKİLİ

.......





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön