27 / 04 / 2024

Veraset ilamı için dilekçe!

Veraset ilamı için dilekçe!

Yasal mirasçıların kimler olduğunu gösteren resmi belge veraset ilamı olarak ifade ediliyor. Söz konusu belge için yetkili birimlere dilekçe verilmesi gerekiyor. İşte veraset ilamı için dilekçe örneği 2013...



Veraset ilamı için dilekçe!

Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunarak temin edilen veraset ilamı, bir kimsenin ölümü ile geride bıraktığı taşınır ya da taşınmaz malın kime intikal edeceğine; bir başka deyişle söz konusu mirasın yasal mirasçılarının kimler olduğunu gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Veraset ilamı için dilekçe örneği haberimizin içerisinde yer alıyor.


Veraset ilamının alınabilmesi için dilekçenin yanında bazı belgelere de ihtiyaç duyuluyor. İstenen diğer belgeler "Ölüm belgesi" ile "Nüfus Kayıt Örneği" olarak belirleniyor.


Veraset ilamını mirasçı olduğunu düşünen herkes, istediği bir zaman Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunarak alabiliyor. Alınan bu belge sayesinde kimin mirasçı olduğu, kimin olmadığı, miras pay oranları gibi durumlar resmi olarak açıklığa kavuşuyor.



Veraset ilamı için dilekçe örneği...



.... SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


Davacı  :   (Veraset edenin babası, annesi, eşi veya kardeşi açabilir) Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :


..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederken vefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.



Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 



Hukuki, sebepler:M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller: Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep:Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 



...../......../20...


(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön