19 / 04 / 2024

Veraset ilamı dava dilekçesi örneği!

Veraset ilamı dava dilekçesi örneği!

Sulh Hukuk Mahkemelerinden alınabilen veraset ilamı için dilekçe ile talepte bulunmak gerekiyor. Veraset ilamı dava dilekçesi örneği ve detayları haberimizde....



Veraset ilamı dava dilekçesi örneği!

Yasal mirasçıların kim olduğunu ve kimin ne kadar hakkı bulunduğunu gösteren Veraset ilamı dava dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor. Bu dilekçeyi kendinize uyarlayarak, Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunabilirsiniz.



.... SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


Davacı  :    Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :


..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederken vefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.



Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 



Hukuki sebepler:M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller: Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep:Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 



...../......../20...


(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)



Yukarıda örnek olarak gösterilen veraset ilamı örnek dilekçesinin veraset ilamı çıkarmak isteyen kimseler tarafından kendi sebepleri belirtilerek yazılmalıdır. 


Bu şekilde hazırlanan veraset ilamı dilekçesi ile isteyen herkes Sulh Hukuk mahkemesine gidip veraset ilamı için başvuruda bulunabiliyor. Ayrıca veraset ilamı almak için de herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor.


Bu demek oluyor ki, isteyen her kişi, istediği zaman gerekli belgeleri temin ederek yukarıda belirtilen veraset ilamı istemi içeren dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunabiliyor.


Veraset ilamı için gereken belgeler

- Geride mülk bırakan kimsenin "Ölüm belgesi",

- Aileye at bir "Nüfus Kayıt Örneği" belgesi,

- Yukarıda örnek olarak gösterilen "Veraset ilamı istemi içeren dilekçe".




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön