19 / 04 / 2024

Ayıplı mal dava dilekçesi örneği!

Ayıplı mal dava dilekçesi örneği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örneğe uygun olmayan, sahip olması gereken özellikleri taşımayan mal oluyor. Bu mallar için dava açılabiliyor. İşte ayıplı mal dava dilekçesi örneği..



Ayıplı mal dava dilekçesi örneği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak karşımıza çıkıyor.


Ayıplı mal ile karşılaşan tüketiciler yazacakları bir dilekçe ile seçimlik haklarından birini kullabiliyor. Bu dilekçe ile ayıpsız yeni bir mal talep edilebildiği gibi, satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme ve satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme gibi haklar da kullanılabiliyor. Ayıplı mal dava dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

.........


ŞİKAYET   EDEN       : .....................................................  

ÖĞRENİMİ: …………………

   

T.C KİMLİK NO          : …………………………………

TEL NO : ………………………


ADRES            : ...........................................................................................................

                               

                                     

 

KARŞI TARAF      : ........................................................................................................


ADRES                         : .........................................................................................................


KONUSU         :  AYIPLI MAL


AÇIKLAMALAR    : ………………………………………………………….Firmasından  ……/……/.....   tarihinde ……………….TL ye satın aldığım .....  adet  ..…………….marka   ……………………….. adlı ürün ……………………………………………………………………………………………………... olduğundan ayıplıdır. 



EKLER :  Fatura    garanti belgesi ve ihtar mektubu.



SONUÇ VE İSTEM  : Sunulan nedenlerle Mülga 4822 sayılı kanunla Değişik 4077 sayılı yasanın 4. Maddesi uyarınca   ürün bedeli olan ……………. TL nın  tarafıma iadesine  /tarafıma ürünün ayıpsız yeni bir ürün verilmesine karar verilmesini arz ederim.



……..  /………/2015


        

Ayıplı maldan sorumluluk yönetmeliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön