26 / 04 / 2024

kiradan gelir elde eden

kiradan gelir elde eden

Kira ilişkisi, kira gelirini elde eden açısından elde edilen kazanca bağlı olarak vergisel yükümlülükler doğurur. Bu gelir elde eden açısından, elde edenin hukuki statüsüne göre gelir vergisinin veya kurumlar vergisinin doğumuna yol açar. Gelir vergisi aç

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

Yatırımcılar için pasif gelir elde etmenin en iyi 6 yolu: Gayrimenkul de var!

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesinde akıllı yatırım ve iş kurma yoluyla servet oluşturmanın tanınmış bir savunucusu olan Robert Kiyosaki'nin pasif gelir akışları ile ilgili tavsiyeleri bulunuyor. İşte pasif gelir elde etmenin en iyi 6 yolu...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Pasif gelir elde etmenin 12 kolay yolu!

Düzenli bir şekilde çalıştığınız bir işiniz ve akmasa da damlayacak sabit bir geliriniz var, fakat bu size yetmiyor ve pasif gelir elde etmenin yollarını arıyorsanız hemen bakın! İşte pasif gelir elde etmenin 12 kolay yolu...

Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Pera GYO'nun 1 Ocak 2021-30 Eylül 2021 dönemindeki hasılatı 2 milyon 650 bin 275 TL oldu. Peki Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Arsa özelleştirmelerinden ne kadar gelir elde edildi?

CHP’nin TBMM Grubu tarafından açıklanan rapora göre; bu yıl içerisinde arsa ve arazi özelleştirmelerinden 86.7 gelir elde edildi. 

Özelleştirmelerden son 3 yılda 177.2 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirmelerden son 3 yılda 177.2 milyon dolar gelir elde edildiği belirtildi. Bu gelirin 141 milyon dolarlık kısmı gayrimenkul satışlarından meydana geldi.

Galatasaray, Düşler Vadisi Riva projesinden 869.6 milyon TL gelir elde etti!

Galatasaray, 2020 yılı faaliyet raporunda Riva’dan elde edilen gelir tutarını açıkladı. Buna göre, 2020 yılı faaliyet raporuna göre Riva arazisinden elde edilen gelir 869 milyon 621 bin TL oldu.

Değerli konut vergisinden 9,6 milyon TL gelir elde edildi!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar için uygulanan değerli konut vergisinde ilk taksit ödemeleri başladı. Şubat ayında değerli konut vergisinden  9,6 milyon TL gelir elde edildi. 

Tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi!

2020 yılı merkezi bütçe açığı 172,7 milyar TL ile rekor kırdı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, neye ne kadar vergi ödediğimizi ve bütçe açığının sebeplerini kalem kalem açıkladı. Buna göre, tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi...

İmar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi!

Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin açıkladığı verilere göre Eylül ayında imar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi. 

Köprü ve otoyollardan 9 ayda 1.4 milyar lira gelir elde edildi!

Köprü ve otoyollardan ocak-eylül aylarında elde edilen gelir 1 milyar 434 milyon 504 bin 391 lira oldu.

Reysaş Çayırova'daki deposundan 2 milyon dolar gelir elde edecek!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi'nde Gefco Taşımacılık'a kiraya verdiği deposundan KDV dahil 2 milyon dolar gelir elde edecek...

kiradan gelir elde eden Haberi

kiradan gelir elde eden



Kira ilişkisi, kira gelirini elde eden açısından elde edilen kazanca bağlı olarak vergisel yükümlülükler doğurur. Bu gelir elde eden açısından, elde edenin hukuki statüsüne göre gelir vergisinin veya kurumlar vergisinin doğumuna yol açar. Gelir vergisi açısından ise ticari veya zirai kazancın yahut gayrimenkul sermaye iradının doğumuna sebebiyet verebilir.


Kira ilişkisi, bazen kiracıya da bazı vergisel yükümlülükler yükler. Bunlar, kiracının vergi sorumlusu statüsünde stopaj yapma yükümlülüğü ve/veya katma değer vergisinin üstlenilmesi şeklinde karşımıza çıkar.


Stopaj yükümlülüğü


Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi, kamu idare ve müesseselerini, iktisadi kamu müesseselerini, sair kurumları, ticaret şirketlerini, iş ortaklıklarını, dernekleri, vakıfları, dernek ve vakıfların iktisadi işletmelerini, kooperatifleri, yatırım fonu yönetenleri,...