16 / 04 / 2024

Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik

Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik

Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 8 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay çıktı...

İBB Meclis'inde, Eyüpsultan, Maltepe, Kağıthane, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Beykoz ve Kağıthane'de mülkiyeti İBB'ye ait parsel ve hisselerin satışına onay verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Euro bugün kaç TL? 26 Ağustos Cumartesi canlı Euro/TL kuru alış ve satış fiyatları kaç lira?

26 Ağustos Cumartesi günü döviz bürolarına giderek Euro alış ve satışı yapmak isteyenler yoğun olarak Euro kaç TL, ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte  26 Ağustos canlı Euro/TL kuru alış ve satış fiyatları.

Bakanlık açıkladı! Araç satışına inceleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca sıfır araçta stokçuluk ve haksız fiyat artışına karşı 39 ilde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik inceleme başlatıldığı, mağduriyete yol açanlara gerekli yaptırımlar uygulanacağı duyuruldu.

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...

Et satışına kısıtlama geldi! Peki market fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte A101, MİGROS, Et ve Süt Kurumu fiyat listesi...

Ticaret Bakanlığı’ndan et satışına yönelik kritik müdahale geldi. Bakanlık et ihracatını kısıtladı. Peki market raflarına nasıl yansıdı? İşte İşte A101, MİGROS, Carrefoursa, Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyat listesi!

Hotel Les Ottomans'ın satışına mahkemeden red!

Unit Group'a ait Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin iflası ve Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına mahkemeden red kararı geldi.

Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

ÖİB'den 10 ildeki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları, Sümer Holding ve Hazine’ye ait bazı taşınmazların satışına onay verdi. 

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yabancıya emlak satışına karşı mıyım?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya emlak satışına karşı mıyım?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

Haczedilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı haczedilen gayrimenkullerin online ortamda satışına yönelik esasları düzenledi. 

Venedik'te konut kiralaması ve satışına düzenleme talebi!

Venedik'teki Venessia derneği, kente yerleşenlere öncelikli ve avantajlı konut fırsatları yaratılmasını önerdi.

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılarla ilgili altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı tamamlanacak.

Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik Haberi

Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınladı. İşte yönetmelik esasları...


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

BELEDİYELERİN ARSA, KONUT VE İŞYERİ ÜRETİMİ, TAHSİSİ, KİRALAMASI

VE SATIŞINA DAİR GENEL YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 29/9/2005 tarihli ve 25951 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmeliğin 26 ncı maddesinde yer alan “İçişleri Bakanı ile” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı...