28 / 03 / 2024

Kiralayanın ölümü halinde kira sözlemesi

Kiralayanın ölümü halinde kira sözlemesi

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracı arasında gelecekte olası problemleri önlemek için imzalanıyor. Taraflardan biri vefat ederse ne olur? Kiralayanın ölümü halinde kira sözlemesi sona erer mi?

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD'de sürdürülen bir araştırmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların ölüm ihtimalinin yüzde 9 daha çok olduğu belirlendi. İşte o araştırma ile ilgili detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Peki bu maaş nasıl alınır? İşte detaylar...

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Yargıtay'dan mülk sahibi ve kiracı kavgaları için emsal karar!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Emsal niteliğindeki kararda, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmedildi. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihraç başvurusuna onay!

Katılım Varlık Kiralama'nın 250 milyon Amerikan Doları ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için gerekli izinlerin alınması için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı...

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Katılım Varlık Kiralama'nın 250 milyon Amerikan Doları ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yönetim sözleşmesine dayalı ve alım satıma dayalı kira sertifikasının ihraç edilmesi amacıyla SPK'ya yapılan başvurusu onaylandı.

Gayrimenkul zengini kadının ölümünde şaşırtan gözaltılar!

Esenyurt'ta kaybolduktan sonra hurda bir minibüsün içinde bulunan gayrimenkul zengini kadının ölümüyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Nazmiye Oruçoğlu(45) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan eski eşi ve oğlunun aralarında bulunduğu üç kişi adliyeye sevk edildi.

Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde eden kimse vefat ederse ne olur? Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

Kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi!

Kira sözleşmesi olağanüstü durumlarda feshedilebiliyor. Bu durumlara kiracının ölümü de dahil oluyor. Peki, kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi mümkün mü? Sözleşme nasıl sürdürülür?

Emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur?

Emlak vergisinde mükellef taşınmaz malın sahibi oluyor. Eğer intifa hakkı sahibi varsa, emlak vergisi mükellefi o oluyor. Peki, emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur? Emlak vergisi miras olarak kalır mı?

Kiralayanın ölümü halinde kira sözlemesi Haberi

Kiralayanın ölümü halinde kira sözlemesi

Kiralayanın ölümü halinde kira sözleşmesi sona erer mi?

Kira sözleşmesi ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan sözleşmeye deniyor. Bu sözleşme tarafların güvence altında olması için imzalanıyor. Kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor ancak noterde imzalanması daha güvenli oluyor. Peki, taraflardan birinin ölmesi halinde sözleşme ne olur? Kiralayanın ölümü halinde kira saözlemesi sona erer mi?


Ev sahibi ve kiracı arasında ilşkileri düzenleyen Borçlar Kanunu'na göre kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için feshedilebiliyor.


Kiracının ölümü

MADDE 333- Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için sözleşmeyi feshedebilirler.


Kiracının ölümünde sözleşmenin sürdürülmesi

MADDE 356- Ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı...