25 / 04 / 2024

kiralık konut dolandırma

kiralık konut dolandırma

İnternetteki sahte gayrimenkul ilanları vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Uzmanlar internetten ev alıp kiralarken dikkat edilecek konuları sıraladı. 

Kiralık konut arayanlar dolandırıcıların hedefinde!

Dolandırıcılar, yükselen kiraları fırsat biliyor ve sahte ilanlarla aynı konutu defalarca kiraya vererek uygun fiyatlı konut arayanları kapora yollamaları bahanesiyle dolandırıyor. Peki ev kiralarken nelere dikkat etmeli?

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

İlk sırada İstanbul olmak üzere birçok kentte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Son zamanlarda kiralık evlere yönelik dolandırma tehlikeleri arttı.  Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları uyardı.

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!

Kiralık ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi. Uzmanlar kiralık ev arayanları sahte ilanlara dikkat etmesi konusunda uyarıyor. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

İnternet üzerinden 'kiralık bungalov' ilanı ile vatandaşları dolandıran çete yakalandı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

Kandemir Emlak’ın sahibi Necmi Kandemir emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kandemir artan taleplere karşı kiralık ev bulunmadığını söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Kira sorununa ‘kiralık sosyal konut’ önerisi!

İnşaat maliyet enflasyonunun akılalmaz bir seviyeye geldiğini ve konut fiyatlarında düşüş beklemediğini ifade eden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, kira probleminin çözümü için kiralık sosyal konut tavsiyesinde bulundu.

kiralık konut dolandırma Haberi

kiralık konut dolandırma

Gayrimenkul sektöründe son zamanlarda hareketlilik yaşanırken fırsatçılar da harekete geçti. Yeni Asır'dan Tolga Tekin'in haberine göre; internetten verilen sahte emlakçı ve ev sahibi ilanları da vatandaşları mağdur ediyor. Pek çok kişi verilen ilanlara güvenerek kapora ödemesi yaparken dolandırıcılar parayı aldıktan sonra cep telefonlarını kapatarak ortadan kayboluyor.  Gerçekte satılık olmayan aşırı lüks dairelerin resimlerini internet siteleri üzerinden paylaşıp çok ucuz fiyatlara satan dolandırıcılar, müşteri olarak arayanlardan kapora alıp daha sonra kayıplara karışıyor. 

LÜKS DAİRELER DE VAR

Bazı dolandırıcılar da yine aynı yöntemle fotoğraftaki dairenin satıldığını söyleyip başka bir daireyi daha pahalıya satmak için harekete geçiyor. Son zamanlarda en çok uygulanan yöntem ise şu: Dairesini satışa çıkaran kişilere kiracı bulacaklarını söyleyip anlaşıyorlar. Kabul eden ev sahibine ayda 2-3 bin lira kira verirken...