24 / 04 / 2024

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

İlk sırada İstanbul olmak üzere birçok kentte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Son zamanlarda kiralık evlere yönelik dolandırma tehlikeleri arttı.  Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları uyardı.



Kiralık ev bulmak son zamanlarda oldukça zorlaştı. A haber'de yer alan habere göre; kiralık ev bulunsa dahi fiyatları yükseldi. İstanbul'da normal zamanda  evlerin pencerelerinde kiralık yazıları görmek kolaydı artık o ilanlara rastlanmıyor.

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, "2020 yılında kamu bankaları çok güzel bir konut kredi kampanyası yaptı. Bu da vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü ve o dönem bütün inşaat stokları eridi. Eriyince hem pandeminin olağanüstü şartları hem de maliyetlerin artmasıyla beraber yeni konut üretiminde ciddi bir yavaşlama oldu." dedi.

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

Yeni evler inşası devam ediliyor fakat talebi hala karşılayamadığı için özellikle şehir merkezlerinde kiralık daire bulmak oldukça zor. Hakan Akdoğan, "Fiyatları arz ve talep dengesi belirler çok kısıtlı bir arz var ve onun karşılığında da inanılmaz yüksek derecede bir talep var bu da ister istemez fiyatları bugün yükselten en büyük sebep oluyor." ifadelerine yer verdi.

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!


Geri Dön