26 / 04 / 2024

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık konut pazarı büyümesine devam ediyor. Bir senede yüzde 10 yükseliş kaydedilen günlük kiralık evlerde pazarın yüzde 52'lik kısmı megakent İstanbul'da yer alıyor.



Alternatif konaklama sistemi şeklinde gelişme gösteren günlük kiralık konut pazarı seyahatlere ve turizmdeki hareketliliğe bağlı şekilde büyüyor. Zingat tarafından açıklanan rakamlara göre; son bir senede günlük kiralık ev sayısında yüzde 10 seviyesinde yükseliş kaydedilirken, pazarda bulunan konut sayısı 20 bin şeklinde ifade ediliyor. Büyüklüğü 500 milyon dolar şeklinde belirtilen sektörün geelcek süreçte de büyümesini sürdüreceği tahmin ediliyor. 

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Pazarın yüzde 52’lik kısmı İstanbul’da

Açıklanan rakamlara göre; toplam günlük kiralık evlerin yüzde 52’lik kısmı megakent İstanbul’da yer alıyor. Günlük konutlarda uygun fiyatlı ilan fazlalığı sebebiyle Mart'ta Türkiye'de kiralama fiyatları 99 Türk Lirası olarak belirlenirken, fiyat yükselişleriyle ön plana çıkan Aydın'da günlük tutarlar 650 Türk Lirası, Antalya'da 500 Türk Lirası, Muğla'da 1250 Türk Lirası olarak belirlendi. 2020 yılında koronavirüs salgının da etkisiyle geçtiğimiz seneye göre kısa süreli kiralamaların yüzde 20 gerilediğinin altını çizen Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, talepte yaşanan dalgalanmaya karşın kısa süreli kiralık piyasasındaki ilan sayısının son 4 senede sürekli yükseldiğinin altını çizdi. 

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

İdikat, “Tatile çıkma ihtiyacımız artsın artmasın, dönemsel ziyaretler, iş seyahatleri ve yabancıların talebi kısa süreli kiralık ihtiyacını canlı kılıyor. Bu yüzden dönemsel dalgalanma olsa da uzmanlık alanı kısa süreli kiralık olan emlak ofisi sayısı artıyor, Emlakjet üyesi olan kısa süreli kiralıkçı alanında uzman ofis sayısı kayıtlarımıza göre yıllık yüzde 46 artış gösterdi. İlan sayısı ise geçtiğimiz yıla göre yüzde18 artış gösterdi. Büyük şehirlerdeki merkez bölgeler ve yazlık bölgeler ön planda olmaya devam edecek. Ayrıca son dönemde satılık gayrimenkul talebinde ön plana çıkan İstanbul’a yakın iller olan Yalova, Tekirdağ ve Balıkesir gibi kaçış noktalarında da kısa süreli kiralıkta talebini artacağını öngörüyorum." açıklamasında bulundu.

 


Geri Dön